Хотелске капсуле идеалне за заштиту од коронавируса

Коронавирус је инспирисао и иранске стручњаке да направе праву хотелску капсулу која се може поставити где год има воде и струје. Ноћење је 20 долара, а цена капсуле око 5.000 долара.

Пилот-модел хотела са капсулама, представљен је у Техерану. Капсула је у облику коцке са уграђеним креветом, ТВ екраном, вај-фајем приступом и осталим погодностима.

Капсула је планирана да се користи на локацијама као што су аеродроми, путнички терминали и железнице као приступачан смештај за кратке боравке за путнике у потрази за одмором за лаку ноћ.

„Укупни трошкови производње су сада 5.000 до 7.000 долара, али се иде на смањење цене, а самим тим и на смањење цене смештаја. Постељина се аутоматски мења без улажења у капсулу“, каже Валери Термути из министарства територијалне управе.

Питања безбедности у време коронавируса такође су решена, па Иран рачуна да се овај производ може извозити из друге земље, али и бити одличан смештај медицинском особљу.

„Највећа предност је та што се може дезинфиковати у врло, веома кратком року, Може се дезинфиковати у року од три минута на ковид-19. Веома је сигурна у смислу контроле болести јер има мали простор тако да га сви могу лако и удобније користити. За корону ту је ултра љубичаста лампа, а постоје и два система за пречишћавање ваздуха“, објашњава Месад Сриад из аутомобилског клуба Ирана.

Најмање 200 јединица биће почетно постављено у различитим градовима, укључујући Техеран, Мешад, Исфахан, Шираз и Табриз, а број ће прећи 5.000 за две године.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво