Фејсбук ће ревидирати своја правила због Трампових порука

Марк Закерберг каже да ће „Фејсбук“ ревидирати своју политику о управљању садржајем, након што се та друштвена мрежа нашла на мети критика због тога што није уклонила контроверзне поруке америчког председника Доналда Трампа.

У писму запосленима, које је касније поделио на својој Фејсбук страни, Закерберг је навео да разуме зашто је одлука да се Трампове поруке не оклоне са те мреже, како је то урадио Твитер, „разгневила, разочарала и повредила многе“.

Фејсбук ће ревидирати своју политику, посебно када су у питању претерано коришћење државног монопола силе, навео је Закерберг.

Суоснивач и извршни директор Фејсбука такође се огласио и поводом протеста који су избили широм САД након смрти Џорџа Флојда у Минеаполису.

„Члановима црначке заједнице поручујем да стојимо уз вас. Ваши животи су нам важни“, написао је Закерберг.

Закербергове оцене долазе дан након што је одржао састанак са запосленима у Фејсбуку, од којих су многи рекли да су бесни и разочарани одлуком те мреже да ништа не уради поводом порука америчког председника.

Ривалски Твитер означио је контроверзну поруку Доналда Трампа, која садржавала фразу „када пљачкање почне, пуцање почиње“, да крши правила те мреже и глорификује насиље.

Упитан на састанку са запосленима зашто ништа није учињено са Трамповом поруком, рекао је да Фејсбукова правила тренутно не покривају коришћење силе од стране државе, јер је државна примена силе законски дозвољена.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара