„Теслин аутопилот“ у делићу секунде спасао осам живота

Олуја Денис изазвала је хаос у јужном делу Велике Британије, али чак и изузетно тешки услови на путу нису зауставили „теслиног аутопилота“ да спаси осам живота.

Два „тесла модел екс“ аутомобила учествовала су у саобраћајној несрећи када је олуја Денис оборила 400 година стари храст на друм.

Храст је под силином ветра попустио, а обе „тесле“ су долазећи из супротних праваца успеле да избегну трагедију за делић секунде.

Оба аутомобила имала су упаљеног „теслиног аутопилота“.

За воланом једног од „тесли“ био је Лоренс Сандерсон, финансијски консултант. Каже да је право чудо да су преживели.

„Секунд касније и дрво би нас здробило зато што не бих успео да одреагујем на време. Аутомобил нам је спасио животе“, истакао је Сандерсон.

Према његовим речима, све се одиграло невероватно брзо.

„Док сам возио спазио сам у периферном виду да дрво пада. Аутомобил је био на аутопилоту и одмах је кренуло хитно кочење. Уследила је хаотична ситуација. Дим је излазио из хаубе. Људи из других кола су пришли да нам помогну да изађемо. Тек тада сам видео колико је то била изузетна реакција рачунара“, навео је Сандерсон.

број коментара 12 Пошаљи коментар
(недеља, 23. феб 2020, 05:32) - anonymous [нерегистровани]

Ne pričajte gluposti

Šta se sa vama dešava pa ste toliko negativni, ljudi su preživeli zahvaljujući modernoj tehnologiji, ako ne želite da je koristite vaša stvar, nije nikakva reklama niti isceniran događaj. U stvari jeste reklama, jer proizvod se svojim kvalitetom sam reklamira.

(четвртак, 20. феб 2020, 09:55) - anonymous [нерегистровани]

Testiranje

Dok sami ne testirate vozilo nemate nikakvo pravo da pisete o njemu kao da ste popili svu pamet sveta. Ukoliko se pravite toliko pametni kupite auto te lepo testirajte vozilo i onda pisite o njemu.

(четвртак, 20. феб 2020, 03:09) - anonymous [нерегистровани]

Re: Postaje dosadno

"Svaki dan se pruca o ovonlm automobilu. Zasto je to bitno gradjanima Srbije? Niti ga pravimo, niti kupujemo, samo ima ime srpskog naucnika"
PITANJE:
Kad je meni nesto "dosadno" je ne zelim niti da citam o tome a kamo li da o tome pisem komentare. A ti?

(среда, 19. феб 2020, 23:13) - DS [нерегистровани]

Дим из хаубе

у оваквим ситуацијама главна батерија (400V) се аутоматски искључује и не може да дође ни до каквог кратког споја али 12V батерија не и она може евентуално да направи неки мањи кратак спој пре него што прегори неки осигурач. Друго: у систему за хлађење а и грејање налази се како хладна тако и топла вода која такође може бити узрок овога "дима".

(среда, 19. феб 2020, 19:45) - anonymous [нерегистровани]

Re: Dim iz haube

Pa ne mora da se dimi samo automobili na tecna goriva i baterija moze da se dimi kada se osteti, a takodje i kada dodje do keatkog spoja u elektricnim instalacija dolazi do dima i pozara, valjda si to video nekada u svom zivotu...

(среда, 19. феб 2020, 19:43) - anonymous [нерегистровани]

Marketing

Pouzdano znam da Tesla juri svaku situaciju da napravi reklamu. Velike popuste daju prilikom nabavke drugog vozila.

(среда, 19. феб 2020, 17:22) - anonymous [нерегистровани]

Obrati paznju

Cekaj, da ti prodam bele bubrege za bubrege.

(среда, 19. феб 2020, 16:30) - anonymous [нерегистровани]

Hm

Bas me interesuje koliko drveca je tog dana palo na automobile u pokretu, zvuci nevjerovatno da su cak dva pala na pokretne Tesle.

(среда, 19. феб 2020, 15:56) - anonymous [нерегистровани]

Reklama

I corava kokos ponekad pogodi zrno a jedna lasta ne cini prolece. Teslirajte vi koliko hocete. Meni ne pada na pamet. Masa problem je reportirana sirom sveta u vezi sa teslinim modelima a autopilot je "najklimavija" komponenta.

(среда, 19. феб 2020, 15:15) - anonymous [нерегистровани]

Dim iz haube?

Kako je moguće da dimi iz haube kad je lektrično vozilo?
Baš zato što nema klasični motor, ispod haube je dodatni prtljažnik.