Шта сахрањује сајмове аутомобила

Како сада ствари стоје, једино ће Београдски БГ кар шоу бити приредба у Европи која ће окупити све брендове из аутомобилске индустрије на једном месту. Хрвати су отказали сајам аутомобила иако је он званично био на календару светске организације сајмова, а Франкфуртски салон аутомобила је укинут после 70 година. Куповина преко интернета и код овлашћених продаваца све је повољнија, па нема потребе за сајмовима.

На традиционални сајам у Женеви ове године неће доћи „Опел“, „Пежо“, „Ланд Ровер Волво“, „Форд“, па се поставља питање зашто би новинари долазили да у једном дану виде све новитете, када их произвођачи промовишу чим се појаве.

Појединачне и регионалне презентације су много јефтиније него сајамски наступи. Тако велике компаније штеде и до 50 милиона евра које улажу у развој нових технологија.

„Ми ћемо ићи и даље на све сајмове где се излажу возила. Трошкови су абнормални али ако желите да продајте премијум класу, морате свуда да будете присутни“, истиче Олега Калеус испред „Мерцедеса".

На београдском салону и даље је добра продаја, а увозници кажу да је он најбоље место где се аутомобили могу видети, и купити са попустом. Зато ће једино код нас у Европи сви брендови бити на окупу у марту.

„Услови финансирања су све бољи и финансијске институције се удружују са продавцима како би купци лакше дошли до аутомобила“, наводи Милош Петровић, председник Удружења увозника Србије.

Интресантно је да је судбина салона на далеком истоку потпуно другачија. Сајмови у Кини и Јапану су све већи сваке године. Европски произвођачи који рачунају на та тржиста тамо су нашли разлог за улагање и радо излажу своје новитете.

И сајмови у Америци се буде, а презентације аутомобила највише се дешавају на сајмовима технике и ИТ индустрије, као што је то пример у Лас Вегасу.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво