„Епл“ затвара радње због коронавируса, „Гугл“ прискаче у помоћ СЗО

Амерички технолошки гигант „Епл“ одлучио је да привремено затвори све малопродајне објекте у континенталном делу Кине до 9. фебруара као део глобалних настојања да се спречи ширење коронавируса. Шеф Светске здравствене организације изјавио је да та организација сарађује са „Гуглом“ како би се приликом претраге о новом коронавирусу у Кини најпре приказале информације СЗО у циљу борбе против „гласина и дезинформација“.

„Епл“ је само једна од компанија које су одлучиле да привремено затворе продајне објекте, канцеларије и производна постројења у циљу спречавања ширења заразе.

Извршни директор компаније Тим Кук је прошле недеље упозорио да ће претња од заразе коронавирусом вероватно утицати на малопродајне активности и производњу у Кини, приметивши да је неколико фабрика одложило отварање до 10. фебруара.

До тог тренутка само је једна „Еплова“ радња била затворена, док су остале радиле скраћено.

„Епл“ има 42 продавнице широм Кине, поред низа канцеларија и других објеката.

Амерички технолошки гигант није једина велика компанија која затвара продавнице због опасности од заразе коронавирусом. Затварају се и кафеи и ресторани.

Очекује се да ће криза око избијања коронавируса утицати на индустрију мобилних телефона.

Компанија „Стратешка аналитика“ предвиђа да ће епидемија коронавируса успорити производњу и продају мобилних телефона на неколико азијских тржишта.

„Гугл“ и СЗО у борби против дезинформација о коронавирусу

Шеф Светске здравствене организације изјавио је да та организација сарађује са „Гуглом“ како би се приликом претраге о новом коронавирусу у Кини најпре приказале информације СЗО у циљу борбе против "гласина и дезинформација".

Генерални директор СЗО Тедрос Аданом Гебрејесус рекао је да су и платформе друштвених мрежа као што су Твитер, Фејсбук, Тенсент и ТикТок, такође предузеле кораке да би се „ограничило ширење дезинформација“ о вирусу који се крајем децембра избила у кинеском граду Вухан, а потом се проширио на још 23 земље, преноси АП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се