Фејсбук потврдио: Хакери упали у профиле 30 милиона људи

Подаци 29 милиона корисничких налога украдени су у највећем хакерском нападу у историји друштвене мреже "Фејсбук", потврдила је та компанија. Хакери напали и Пентагон – угрожени подаци о кредитним картицама америчких војних и цивилних службеника.

Фејсбук није именовао починитеља, али је саопштио да ФБИ активно истражује ко је извршио напад, преноси АП.

Компанија је раније објавила да су подаци око 50 милиона корисника били изложени због безбедносне рупе, захваљујући којој су хакери украли лозинке уз које су могли да приступе њиховим профилима.

Светски медији назвали су то највећим хакерским нападом на Фејсбук икада. 

За сада није јасно колики број података је искоришћен, а Фејсбук је на службеном блогу објавио како су хакери имали приступ бројевима телефона и мејловима више од 29 милиона корисника.

Хакери су дошли до имена, имејл адреса, телефонских бројева, места пријава...

Домогли су се и додатних података: пола, града у којем живе, рођендана, података о уређају са којег приступају Фејсбуку, задњих 10 места на којима су се "пријавили" на друштвеној мрежи и задњих 15 претрага.

За још милион корисника хакери су покушали, али нису успели да дођу ни до каквих података. 

Извршни директор Фејсбука Марк Цукерберг рекао је да су нападачи имали могућност да пргледају приватне поруке или постове на налогу, али да нема података да су то и учинили.

Компанија је рекла да ће све хаковане кориснике обавестити у наредних неколико дана.

Компанија Фејсбук тврди да напад није утицао на друге друштвене мреже у власништву компаније Месинџер, Вотсап и Инстаграм.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(субота, 13. окт 2018, 05:54) - anonymous [нерегистровани]

Ako

Društvene mreže su krečana. To je isto kao reality show. Valjda će se sada neki opametiti i okrenuti životu.