Читај ми!

Златна „играчка“ за најбржег човека

Пошто је иначе навикао да осваја злато, јапанска компанија „Нисан“ одлучила је да најбржем човеку на планети поклони спортски примерак модела "GT-R" у, наравно, златној боји. Оно што овај примерак чини другачијим од свих осталих јесте што је у његовом дизајну учествовао и сам Болт.

Шестоструки олимпијски шампион Усаин Болт добио је од компаније „Нисан" примерак спортског модела "GT-R", специјално дизајнираног за најбржег човека на свету. Боја једноставно није могла бити друга него она коју људи виде на медаљама око врата Јамајчанина.

Болт је иначе бренд амбасадор „Нисана" још од априла 2012. године, а од октобра исте године почео је са том јапанском компанијом да сарађује на изради модела "GT-R".

Јамајчанин је свој допринос у изради модела дао на пољу фелни, белог ентеријера и аудио система. Стручњаци из „Нисана" нису дирали мотор.

А и што би када се испод хаубе налази V6 агрегат са 3,8 литара запремине и 550 коњских снага, а од 0 до 100 убрзава за 2,7 секунди. 

Први примерак продат је за 187.000 долара на добротворној аукцији чија су средства отишла за образовање сиромашне деце на Јамајци.

„Нисан" је после продаје првог примерка одлучио да заокружи сарадњу са Болтом са поклањањем истог примерка, са посебном изменом - регистрацијом на којој пише „господин Болт".

број коментара 3 Пошаљи коментар
(среда, 08. мај 2013, 01:36) - anonymous [нерегистровани]

Skromnost je vrlina

Ja sam zadovoljan i sa svojim Jugom, sluzi me odlicno.

(среда, 08. мај 2013, 00:03) - anonymous [нерегистровани]

@lep auto

Pa nije ti to Jugo pa da ga palis 2 godine na minusu...

(уторак, 07. мај 2013, 20:08) - anonymousys [нерегистровани]

lep auto

ali sta cemu dok zavergla upali jos ako je minus a znas kakvi su dizelasi po zimi .. ovako nazuje tikepa i pici :)