Читај ми!

Златна „играчка“ за најбржег човека

Пошто је иначе навикао да осваја злато, јапанска компанија „Нисан“ одлучила је да најбржем човеку на планети поклони спортски примерак модела "GT-R" у, наравно, златној боји. Оно што овај примерак чини другачијим од свих осталих јесте што је у његовом дизајну учествовао и сам Болт.

Шестоструки олимпијски шампион Усаин Болт добио је од компаније „Нисан" примерак спортског модела "GT-R", специјално дизајнираног за најбржег човека на свету. Боја једноставно није могла бити друга него она коју људи виде на медаљама око врата Јамајчанина.

Болт је иначе бренд амбасадор „Нисана" још од априла 2012. године, а од октобра исте године почео је са том јапанском компанијом да сарађује на изради модела "GT-R".

Јамајчанин је свој допринос у изради модела дао на пољу фелни, белог ентеријера и аудио система. Стручњаци из „Нисана" нису дирали мотор.

А и што би када се испод хаубе налази V6 агрегат са 3,8 литара запремине и 550 коњских снага, а од 0 до 100 убрзава за 2,7 секунди. 

Први примерак продат је за 187.000 долара на добротворној аукцији чија су средства отишла за образовање сиромашне деце на Јамајци.

„Нисан" је после продаје првог примерка одлучио да заокружи сарадњу са Болтом са поклањањем истог примерка, са посебном изменом - регистрацијом на којој пише „господин Болт".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво