Читај ми!

Паштета под лупом: Разбијамо све митове на примеру Аргете

Да ли је паштета направљена од остатака и препуна адитива? Да ли је лошег квалитета? Због чега има тако дугачак рок трајања? Митова о паштети је много, а истина је само једна. Зато је „Аргета“ поред тога што носи титулу паштете број један у Европи, по истраживању познатог института „Нилсен“, решила да постане и разбијач митова. Због чега?

Паштета под лупом: Разбијамо све митове на примеру Аргете Паштета под лупом: Разбијамо све митове на примеру Аргете

Пре свега, због тога што бројке показују изузетну популарност ове паштете међу потрошачима. Веровали или не, у постројењу у Изоли се свакодневно пуни 550.000 лименки, а на постројењу у Сарајеву још 450.000 лименки, што значи да се недељно произведе преко пет милиона лименки, које путују на различите дестинације широм света. „Аргета“ је присутна на 36 тржишта, а потрошачи се пријатно изненаде када Аргету угледају на полицама у продавницама широм САД-а и Канаде, па чак и Аустралије.

И поред огромне популарности ове паштете широм света, Аргета“ је свесна да намазани митови круже и даље и зато је решила да их све разоткрије.

Разбијање мита број 1: Паштета се прави од остатака

Сви митови који сте чули о паштетама, а који се односе на то да се они праве од остатака/отпадака, када је реч о „Аргети“ – нису тачни. Наиме, треба имати у виду да „Аргета“ није део веће индустрије прераде меса и зато овај бренд купује само одабране квалитетне комаде пилетине, укључујући и пилеће и рибље филете и само од тога прави паштету.

Пре уласка у производњу, свака пошиљка меса се детаљно тестира и ако прође све „Аргетине“ стандарде, онда креће да се кува, откоштава и меље у паштету. Једини додатак „Аргетиној“ паштети су 100% природни зачини и биљна уља.

Разбијање мита број 2: Паштета је препуна адитива

Направити пилећу паштету је изазован посао, зато што младо месо још увек нема јачи укус на који смо навикли и зато му треба додавати појачиваче да би било што лепше. Међутим, „Аргета“ из тог разлога користи само пажљиво одабране састојке и првокласно зрело пилеће месо. Ти прозводи су сами по себи већ изузетног квалитета и не треба им ништа додавати.

У „Аргетиним“ паштетама се налазе они комади меса које купујемо у месарама за недељни ручак и што је најважније те паштете не садрже конзервансе, вештачке боје, вештачке појачиваче укуса, као ни глутен. Квалитет се свакодневно прати, врше се све потребне анализе и гарантује се да је свака Аргета на полици 100% безбедна.

Разбијање мита бој 3: Лименке су лошег квалитета

„Аргетине“ паштете пакују се у добро познате округле алуминијусмке лименке, које су обложене заштитним слојем који их штити од корозије, оксидације и других хемијских реакција које могу утицати на производ. Тај заштитни слој обезбеђује да алуминијум не продре у „Аргетине“ производе и сви материјали који се користе су верификовани као погодни за контакт са храном.

Додатна вредност алуминијума је та што је то једини материјал, осим танког стакла, који је 100% обновљив, што значи да се бесконачно може рециклирати и никада се не троши. Лаган је и доводи до знатно ниже емисије угљен-диоксида, што значи да је погодан за нашу планету.

Разбијање мита број 4: Има дуг рок трајања и без адитива не може бити добро

Како паштете имају тако дугачак рок трајања питате се. „Аргета“ и на то има одговор, јер користи савремену, високотехнолошку производњу. Свака напуњена конзерва је херметички затворена и након тога стерилисана. У питању је процес термичке обраде, који обезбеђује дужи век трајања производа на безбедан начин и без вештачких адитива. Сви „Аргетини“ производи на полицама су потпуно безбедни.

Разбијање мита број 5: Аргета паштета је скупа

Цена не одређује увек квалитет, осим када је цена и те како оправдана и то из правих разлога. Остаци хране и меса су јефтини, самим тим и одређене паштете на тржишту јесу јефтине, међутим као што смо већ напоменули, „Аргета“ не користи остатке, већ квалитетне састојке и чисто месо, које као што смо и сами сведоци кошта, самим тим то се одражава на цену. Компанија „Аргета“ посвећена је врхунском квалитету и цео процес је максимално оптимизован.

Надамо се да смо успели да разбијемо све митове које сте до сада имали о паштетама и да ћете од сада потпуно мирне савести уживати у „Аргетиним“ паштетама, али и у другим „Аргетиним“ намазима, које свакодневно развија како би задовољила све наше гастрономске потребе.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије