Читај ми!

Како изгледа борба против катанаца и кутијица, и то оних туристичких

Мостови многих светских градова, окићени су катанцима који имају романтично значење и указују на заклињање на љубав до краја живота, и често су са иницијалима заљубљених. Ипак, катанци на кутијама, који се у последње време могу видети у великом броју у Милану (и не само у том граду) имају сасвим друго значење.

Како изгледа борба против катанаца и кутијица, и то оних туристичких Како изгледа борба против катанаца и кутијица, и то оних туристичких

Катанци су данас све више у уској вези са краткорочним издавањима станова јер, како им само име каже, реч је о кутијама за кључеве у облику катанца, и које у Милану – сметају општинским властима.

Кутије за кључеве могуће је све чешће видети на историјским зградама, на клупама, чак и на бандерама, у парковима и на улицама, а нису ништа друго него кутије у које власници станова који се краткорочно изнајмљују ,остављају кључеве за госте.

Овога пута тема којом се баве италијански медији није чињеница да је скоро немогуће изнајмити стан на дуг временски период у Милану јер се све већи број власника опредељује за солуцију „стан на дан" у корист туриста и веће зараде. Новија тема је практично инвазија такозваних кибоксова, за које грађани прво нису знали ни шта представљају, док нису схватили да на тај начин туристи могу да се самостално чекирају.

Кутије за кључеве су забрањене у многим европским градовима попут Париза док се у Њујорку изричу велике новчане казне. У Венецији је градска управа тражила да се таква пракса укине јер „нарушава изглед града“.

Председник Комисије за друштвену сигурност Микеле Албани, тражи да се ова пракса регулише: „Овај феномен мора бити регулисан. Нико не жели да ратује са платформама за издавање станова на кратко време, већ да регулише начин издавања станова јер власници не желе да запосле особу која ће дочекивати госте већ преферирају кутије за кључеве“.

Он је тражио и да се кутије скину, нарочито са места попут Пјаце Дуомо, јер „не изгледају лепо на градским улицама“.

недеља, 16. јун 2024.
30° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије