Читај ми!

Деда Мраз у посети деци која воде најтеже битке у Институту за мајку и дете

И у новој години Деда Мраз је стигао до деце која воде најтеже битке, у Институт за мајку и дете. Припадници специјалних антитерористичких јединица спуштали су се конопцем са крова и делили поклоне преко терасе.

Само за ову прилику, униформе су заменили црвено-белим костимима. Припадници специјалних антитерористичких јединица обучени у Деда Мраза, спуштали су се конопцем са 14. спрата, како би поделили пакетиће.

„Оно што је наше да бринемо о здрављу. Све друго, наши пријатељи, пријатељи института, деце, они који воле децу, који воле нацију, који воле обичаје су уприличили поклоне. Да децу обрадујемо, да им унесемо мало осмеха. Наравно, пружамо им и ми својом негом, пажњом, љубављу, посвешћеношћу, али ово је нешто посебно“, наглашава проф. др Радоје Симић.

Око две стотине пакетића стигло је до малишана у Институту, који су били не само добри, него и посебно храбри.

„Ми се лечимо од акутне лимфобласте леукемије од 21. августа смо овде. Институт нам је буквално друга кућа.Та дијагноза се прво лечи шест, седам месеци агресивним терапијама, а после тога лакшим терапијама, то јест, лековима. С времена на време ми имамо те неке серије и због тих серија морамо да долазимо овде“, каже Ивана Вучић, мајка дванаестогодишњег Милоша.

„Од Деда Мраза, па пожелео сам му срећну Нову годину, нацртао сам му писмо и пожелео сам неку играчку, друштвену игру", открива Милош Вучић.

Са новом годином, нове, али и старе жеље.

„Као и свих болесни. Да оздраве, да што пре оду кући, да буду добро“, напомиње професор Симић. 

Последњих дана у Институту је повећан број и малишана који су повређени, јер су користили петарде, ватромет...Само у новогодишњој ноћи, хоспитализовали су три дечака од 8 до 17 година, због тешких повреда шака.

Зато стручњаци још једном апелују – не користите пиротехничка средства!

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво