Читај ми!

Питон ушао у башту и напао човека, власник змије се још није јавио

Човек из Бишопстоука, села у Енглеској, којег је напао питон дужине три метра и 35 сантиметара стопа позвао је власти на додатне мере безбедности.

Човек кога је напао питон који се попео кроз његов прозор позива власнике змија да буду одговорнији према својим љубимцима. Роб Бирн, из Бишопстоука, задобио је лакше повреде након што је мужјак мрежастог питона ушао у његов зимски врт и покушао да га угризе за руку.

Змија ухваћена и одведена у центар за заштиту рептила. Ватрогасна и Спасилачка служба Хемпшира и острва Вајт пријавила је иначе повећање броја позива којима се пријављује бекство змија. Бирн је рекао да је закључавао врата стакленика, када је приметио да се нешто помера кроз ролетне на прозору.

„Његови очњаци су ми зарезали руку док је покушавао да ми зарије зубе у руку. Само због моје брзе реакције змија ме није угризла, и ствар би била много гора“, рекао је Бирн.

„Један очњак ми је захватио задњи део руке, а други очњак ми је запео за мајицу. Када сам га одгурнуо, био је на средини зимске баште, али ме је некако сатерао у игао и гледао у мене. Дошле су ми у том тренутку жена и ћерка и када су виделе ситуацију – вриснуле су“, испричао је.

„То мора да је змију уплашило, јер је онда полако клизнуо назад кроз прозор”, додао је Бирн. Питон је ухваћен и одведен у Тонбриџ у Кенту, где се сада о њему брину у Националном центру за добробит рептила.

Директор добротворне организације Крис Њуман рекао је да је „веома необично" пронаћи питона од 3,3 метра, јер је већина њих између 1,2 и 1,5 метра

Власник није преузео змију, а Њуман је поручио да људи морају да „озбиљно размисле" пре него што купе змију као кућног љубимца.

„Змије су уметници бекства. Треба само да окренете леђа на секунд и змија ће нестати, и заиста не препоручујемо да змије износите у башту”, додао је.

Позвао je власнике змија да се постарају да је виваријум њихових љубимаца безбедан, јер су затекли многе са вентилационим отворима причвршћеним на погрешан начин.

Џим Грин, из Ватрогасне и спасилачке службе Хампшира и острва Вајт, рекао је да су имали бројне извештаје о змијама које су побегле током лета.

Бирн је рекао да је питон који га је напао „очигледно припадао некоме".

„Они нису пореклом из ове земље, па је неко, или био неодговоран и пустио је, или је побегао због неадекватних мера заштите. Само бих волео да ствари буду безбедније", закључио је Бирн.

понедељак, 11. децембар 2023.
2° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу