Читај ми!

Холивудски студио оптужен да је намерно орезао дрвеће да би штрајкачи били на сунцу

„Јуниверзал студио“ на мети је критика јер је, наводно, наредио да се орежу гране на дрвећу како би глумци и сценаристи, који штрајкују испред, били изложени несносним температурама.

Дрвеће на Булевару Бархем испред седишта Јуниверзал студија у Лос Анђелесу више не штити штрајкаче од паклених температура, пошто су гране јуче орезане, а многи оптужују холивудски студио да се служи нехуманим средствима.

Прошле недеље, глумачки синдикат САГ-АФТРА са својих 150.000 чланова придружио се својим колегама у Удружењу филмских писаца у штрајку против највећих холивудских студија.

Од тада, покренути су протести испред најмање седам различитих студија широм Лос Анђелеса, укључујући Јуниверзал, Ворнер, Нетфликс, Парамаунт, Фокс…

Комичар Крис Стивенс оптужио је „Јуниверзал“ да је намерно орезао гране на дрвећу испред студија које је правило хлад и делимично штитило штрајкаче од сунца.

„Хвала добрим људима у ‘Јуниверзалу’ што су орезали дрвеће које је штрајкачима стварало хлад тачно пре почетка седмице са температурама од 35 степени“, написао је Стивенс.

Јуниверзал демантује, укључио се и град

Из Јуниверзала су демантовали да су то урадили да би отежали услове штрајкачима: „Разумемо да је безбедносно орезивање створило нежељене последице по демонстранте, и то нам није била намера. Редовно у ово доба орезујемо дрвеће.“

Многи људи су се јавили и да објасне како је орезивање учињено када не треба, односно да се то никада не ради лети.

„Управо су убили дрвеће како би били сер**е према људима који штрајкују“, један је од коментара.

Читава ствар покренула је и градске званичнике, који су рекли да испитују случај орезивања дрвећа, што улази у надлежност града Лос Анђелеса.

петак, 03. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво