Читај ми!

Холивуд стаје – синдикат глумаца придружује се писцима у штрајку

Удружење филмских глумаца - Синдикат америчке федерације телевизијских и радио уметника ступа у штрајк пошто су преговори са Алијансом филмских и телевизијских продуцената пропали. Чланови САГ-АФТРА придружиће се штрајку више од 11.000 већ истакнутих филмских и телевизијских писаца.

У немогућности да постигну договор са продуцентима, чланови Удружења филмских и телевизијских глумаца - Америчке федерације телевизијских и радијских уметника прогласили су да почињу штрајк.

„Ми смо овде жртве“, рекла је глумица Фран Дрешер, председница синдиката, током конференције за новинаре. „Веома похлепни студији су од нас направили жртве. Шокиран сам начином на који се људи са којима смо пословали односе према нама.” „То је одвратно", рекла је. „Срам их било!“

На конференцији за новинаре на којој је најављен штрајк, извршни директор САГ-АФТРА Данкан Кребтри-Ајрленд описао је одлуку као „последње средство“ и рекао да је донета после четири недеље преговора.

Оптужио је Алијансу филмских и телевизијских произвођача (АМПТП) да „девалвира рад наших чланова“ и рекао да није била „спремна да понуди фер договор о кључним питањима од суштинског значаја за заштиту средстава за живот активних глумаца и извођача“ .

„Глумци заслужују уговор који одражава промене које су се десиле у индустрији“, додао је.

Синдикат – који представља 160.000 извођача – раније је једногласно гласао да препоручи штрајк након што у преговорима са холивудским студијима нису успели да постигну договор.

Два главна захтева глумаца су биле веће плате и заштита од неовлашћеног коришћења њихових ликова путем вештачке интелигенције.

Чланови Удружења америчких писаца (ВГА) већ два месеца штрајкују, тражећи већу минималну плату, више писаца по емисији и мање ексклузивности на појединачним пројектима.

Одлука да им се извођачи придруже у штрајку значи да ће Холивуд вероватно морати да обустави рад – зато многи предвиђају да ће у јесењој шеми програм бити препун ријалити програма.

Из АМПТП-а који представља компаније попут Нетфликса, Дизнија и других компанија наводе да су „дубоко разочаран" одлуком синдиката. Додају да је ово „Избор синдиката, а не наш.“

Овом одлуком, одбацили су нашу понуду историјског повећања плата и осталих бенефиција, знатно виших граница за пензијске и здравствене доприносе, заштита од аудиције, скраћених периода опција за серије, револуционарног предлога који штити дигиталну заштиту лика глумаца од злоупотребе вештачке интелигенције, и још много тога.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара