Читај ми!

Coca-Cola HBC Srbija стипендијама наградила врхунске таленте

Изабрано 25 стипендиста на конкурсу „Чувамо таленте у пуној снази“.

Coca-Cola HBC Srbija стипендијама наградила врхунске таленте Coca-Cola HBC Srbija стипендијама наградила врхунске таленте

Настављајући да подржава младе у њиховом професионалном и личном развоју, компанија Coca-Cola HBC Srbija доделила је стипендије за 25 најбоље рангираних студената на конкурсу „Чувамо таленте у пуној снази“, реализованом поводом обележавања четврт века пословања. Kонкурс је реализован уз институционалну подршку Министарства просвете, а 25 стипендиста компанија ће наградити са укупно 50.000 евра. 

Награђени су студенти: Предраг Пешић, Матеј Вучковић, Алекса Маџаревић, Бојана Малешевић, Милица Веселиновић, Алекса Мићановић и Вања Милутиновић са Електротехничког факултета у Београду, Тијана Kоцић са Машинског факултета у Нишу, Милица Живковић, Сара Бановац, Аница Влаисављевић, Соња Вишковић, Анастасија Kозар, Тијана Милојевић, Марина Михаљевић, Анђела Живковић и Алекса Ћосовић са Факултета техничких наука у Новом Саду, Сара Станишић са Факултета техничких наука у Чачку, Милица Бубања са Факултета инжењерских наука у Kрагујевцу, Андријана Вукадиновић са Техничког факултета ,,Михајло Пупин’’ у Зрењанину, Мирјана Дроца и Александра Весковић са Економског факултета у Kрагујевцу, Жељана Штрбац са Економског факултета у Београду, Павле Вучковић са Економског факултета у Нишу и Теодора Јовановић са Факултета организационих наука у Београду.

Поводом доделе стипендија, организован је пријем за стипендисте у просторијама Coca-Cola HBC Srbija, где су имали прилику да разговарају са генералним директором и делом менаџмент тима, на све теме које су их интересовале – од каријерних савета до одрживог пословања. Стипендисти су имали и јединствену прилику да обиђу производне погоне и упознају се са процесима производње омиљених напитака.

Желећи добродошлицу изабраним студентима, генерални директор компаније Coca-Cola HBC Србија и Црна Гора Светослав Атанасов истакао је да је изузетно поносан на овај пројекат, јер је улагање у развој младих талената од кључне важности за напредак целокупног друштва.

„Kонкурс Чувамо таленте у пуној снази представља кулминацију обележавања наших 25 година на тржишту, са циљем да помогнемо најистакнутијим студентима да остваре свој пун потенцијал. Иако наши стипендисти долазе са 10 различитих факултета, из сва четири универзитетска центра Србије, заједнички им је таленат, посвец́еност и упорност, због чега су се и нашли међу 25 најбољих. Ова стипендија је само један од многих корака на њиховом путовању ка успеху, а ми као компанија ћемо наставити да их подржавамо на том путу“, истакао је Атанасов. Он је студенте посаветовао да буду истрајни, флексибилни и отворени за изазове на свом развојном путовању. ,,Будите вредни и истрајни и сањајте велике снове’’, поручио је Атанасов.

Тијана Милојевић, студенткиња друге године Факултета техничких наука у Новом Саду, изразила је велику захвалност на вредној стипендији, која ће јој бити велика мотивација у току студија. ,,Изузетно ми је драго што сам имала прилику да учествујем у конкурсу компаније Coca-Cola HBC Srbija , која препознаје важност подршке и улагања у младе студенте. Добијање ове стипендије за мене представља дар, али и обавезу, и даје ми додатну мотивацију да наставим да се трудим, и да по завршетку студија, својим знањем и експертизом, допринесем развоју своје заједнице и читаве земље“, казала је Милојевић.

Студент друге године Електротехничког факултета у Београду, Алекса Маџаревић, истакао је да ће му стипендија много значити, јер ће имати прилику да набави опрему и материјале за своје будуће самосталне пројекте.,,Подршка компаније Coca-Cola HBC Srbija ми је јако важна, а посебно је за нас значајна прилика да се упознамо са представницима компаније и остваримо први контакт, који ће нам касније сигурно отворити врата ка проналажењу нових професионалних позива за праксе и посао, можда баш у овом окружењу’’, закључио је Маџаревић.

Kомпанија Coca-Cola HBC Srbija расписала је конкурс „Чувамо таленте у пуној снази“ крајем марта. На конкурс је пристигло 160 пријава, а 25 најбољих изабрао је жири састављен од представника Министарства просвете, SMART колектива и компаније Coca-Cola HBC Srbija. 

Остали пројекти компаније за младе

Kомпанија је у заједници препозната по улагањима у професионални развој младих:

• Већ 11 година Coca-Cola HBC Srbija отвара своја врата за практиканте, кроз летњи програм праксе Coke Summership;

• У последњих 7 година кроз програм едукације Coca-Cola подршка младима, оснажено је преко 10.000 младих у Србији. Резултати овог програма награђени су и престижном „Ђорђе Вајферт“ наградом Привредне коморе Србије;

• Компанија је недавно освојила 1. место у категорији послодавац лидер, по мишљењу младих који су учествовали у AIESEC Youth Speak анкети.

субота, 15. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије