Потписан уговор о регионалној сарадњи у туризму између Солуна и Београда

Вишегодишњу туристичку сарадњу, Београд и Солун су крунисали потписивањем уговора о регионалној сарадњи туристичких организација два града. Солунска регија је за наше туристе омиљено одредиште. Грађани Солуна у Београд радо долазе у пролеће и јесен и међу најбројнијим су страним туристима у нашој престоници.

Београд и Солун дели шест сати вожње добрим ауто-путевима. Наша два града су повезана и директним летовима три пута недељно, али оно што нас највише спаја јесте дубоко и искрено пријатељство.

„Ово је веома важан дан за наше два града и наше две државе. Седам и по хиљада српских војника је сахрањено у Солуну и туристи из ваше земље у великом броју долазе на Зејтинлик. Солун и Београд су градови европских карактеристика али са балканским темпераментом што нас чини веома интересантним", рекла је Вула Патулиду, директорка Туристичке организације Солуна.

„Поред тога, чињеница је да ово служи за промоцију у овом тренутку Солуна у Београду, али већ сутра Београда у Солуну, јер исти овај посао који ви радите ради и грчка екипа која ће о свему томе известити", додао је Миодраг Поповић, директор Туристичке организације Београда.

Домаћин свечаности у Белом двору био је престолонаследник Александар Карађорђевић.

„Никада нећемо заборавити како су Грци прихватили српску војску у Првом светском рату. Моја породица је кроз историју била дубоко повезана са грчком краљевском породицом, а и ја сам ожењен Гркињом", каже Александар Карађорђевић.

Поред туристичке, Србију и Грчку повезује и снажна привредна и културна сарадња.

„Има још много потенцијала за сарадњу између наше две државе, и желим да нагласим да је амбасада Грчке у Београду увек ту да помогне свима који желе да је прошире", изјавила је Марија Леванти, амбасадорка Грчке у Србији.

Пред нама су пролећни празници када ћемо једни другима ићи у госте. Ми у Грчку, а Грци код нас. Онако како то пријатељи раде.

недеља, 22. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи