Инстаграм тинејџерима шаље поруку да је време за спавање

Kомпанија „Мета” увела је низ алатки како би корисници оптимизовали време проведено на апликацији Инстаграм. Најновија је аутоматска порука која све тинејџере позива да ту друштвену мрежу не користе после 22 сата.

Идеја компаније „Мета“ је да тинејџери који користе Инстаграм усвоје здравије навике.

„Сан је важан, нарочито за младе људе, тако да покрећемо нове вечерње поруке које ће се појавити када тинејџери проведу више од 10 минута на Инстаграму, када гледају „рил снимке” или се дописују ноћу. Подсетиће тинејџере да је касно и подстаћи их да искључе апликацију“, навела је компанија Мета у саопштењу на свом сајту.

Млађи од 18 година ће тако од 22 сата добијати поруку: „Време за паузу? Kасно је. Размислите о томе да искључите Инстаграм током ноћи“.

Ипак, за гледање „сторија” у наведеном периоду тинејџерима неће стизати упозорење.

Обавештења ничим не обавезују младе да их поштују, а они који не пријаве право годиште када отварају профил, могу и у потпуности да их избегну.

Подсетимо, компанија је раније омогућила и родитељски надзор на Месинџеру, којем се приступа преко Мета породичног центра.

Тако је родитељима омогућено да виде како тинејџери проводе време онлајн и с ким комуницирају, али не могу да им читају поруке.

Такође, Мета је прошле недеље објавила да ће аутоматски ограничити садржај доступан тинејџерима на Инстаграму и Фејсбуку. До њих неће долазити штетни садржаји као што су објаве о самопоређивању, експлицитном насиљу и поремећајима у исхрани.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво