Читај ми!

Српска делегација на конференцији за вештачку интелигенцију у Монтреалу

У Монтреалу знање и искуство размењују водећи стручњаци за вештачку интелигенцију, на конференцији која окупља стручњаке из више од 17 земаља. Тамо је и наша делегација коју предводе чланови кабинета председнице Владе.

Конференцију вештачке интелигенције уживо прати око 1.400 учесника и онлајн још неколико хиљада. Овде су истраживачи, инвеститори, компаније, владе. Српска делегација се састала са представницима канадских институција које се баве вештачком интелигенцијом.

„Српска делегација дошла је на позив канадских домаћина и имала је одличне састанке са бројним организацијама. Највише можемо да сарађујемо у примени вештачке интелигенције у малим и средњим предузећима, као и у здравству“, објашњава саветник у кабинету председнице Владе Стефан Баџа.

„Данас се научноистраживачки рад не може замислити без интеграције са глобалном заједницом, тако да су конференције јединствена прилика да се људи који се баве тиме из целог света нађу, размене искуства и успоставе нове везе“, додаје директор Истраживачко-развојног института за вештачку интелигенцију Дубравко Ћулибрк.

среда, 06. децембар 2023.
1° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара