Читај ми!

Руски космонаут последњи члан нове мисије „Спејс екса“ на Међународну свемирску станицу

Америчка агенција за истраживање свемира званично је потврдила да ће руски космонаут Константин Борисов бити члан тима мисије „кру-7“ на Међународној свемирској станици средином августа.

„Потврђен је последњи члан посаде Насине мисије 'Спејс екс кру-7', која би према актуелним плановима средином августа требало да буде лансирана на Међународну свемирску станицу“, наводи се у саопштењу Насе.

Додаје се да ће космонаут Роскосмоса Константин Борисов летети као специјалиста на седмој ротационој мисији у орбиталној лабораторији Насе.

„Борисов се придружује раније именованим члановима посаде Насе, из Европе и Јапана. Ово ће бити први свемирски лет за Борисова, који је 2018. године постао део у корпуса космонаута Роскосмоса и кандидат за космонаута“, наводи се у саопштењу америчке Националне вазухопловне и свемирске агенције.

Руска свемирска агенција „Роскосмос“ објавила је 15. јула 2022. године потписивање споразума о заједничким унакрсним мисијама руских и америчких астронаута на Међународној свемирској станици.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се