Читај ми!

Размишљај дигитално – крећу Дани интернет домена Србије

Традиционални Дан интернет домена Србије биће одржан сутра, а биће у знаку значајног јубилеја - петнаестогодишњице почетка регистрације .рс домена. Овогодишњи догађај одржава се под слоганом „Размишљај дигитално“, а конференција ће се бави најактуелнијим трендовима дигитализације и интернета.

На Данима интернет домена Србије биће обухваћене теме попут креативности као одговора на различите изазове, дигитална трансформација традиционалних бизниса и брендирања традиције у дигиталном добу.

У јануару је спроведено истраживање које ће бити детаљно представљено на конференцији, а тиче се употребе дигиталних технологија у пословању код нас.

„Ту смо говорили о употреби имејла у пословној комуникацији, о томе колико предузећа користе веб-сајт у свом пословању, о дигиталним софтверима и алатима који се користе и колико се користе као и о употреби друштвених мрежа. Ту бих истакла да рецимо четири од пет предузећа користи веб-сајт у свом пословању и две трећине њих се определило за локални .рс домен, што говори о поверењу у сам домен“, наглашава гошћа Јутарњег програма, Маријана Борковић, сарадница за маркетинг и комуникације у Регистру националног интернет домена Србије.

Посебан фокус је на питању колико смо своје редовне активности дигитализовали када су у питању размена докумената, трансакције са банкама, архивирање докумената и слично.
На конференцији ћебити и два сјајна киноут предавања. Уводничар Дејва Бриса који ће говорити о томе да је у свету годинама уназад мантра да у процесу куповине, искуство купца треба да буде максимално олакшано – да се све што може да представља додатни напор (трење) буде склоњено са пута како би без икаквих „менталних препрека“ купци дошли до касе или укуцали податке о својој кредитној картици. Што је океј из угла продавца, а из угла купца створен је једноставан свет без смисла и емоција.

Други предавач је Фредерик Харен који за себе каже да је истраживач креативности који има за циљ да нам открије више о људској креативности, без обзира да ли је особа иноватор у Силицијумској долини или номад у пустињи Монголије. Заправо, свако од нас има креативни потенцијал који чека да буде откривен. Фредерик је о томе говорио више од две хиљаде пута у преко 70 земаља на шест континената.

ДИДС 2023 ће бити одржан у класичном формату догађаја, а организатор ће преносити конференцију путем свог Јутјуб канала. Присуство конференцији је бесплатно, али је због ограниченог броја места регистрација посетилаца путем ДИДС 2023 сајта обавезна.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво