Читај ми!

Најбогатији човек на свету Илон Маск ускоро би могао да постане једини власник „Твитера”

Представници компаније „Твитер” ипак су решили да преговарају са извршним директором „Тесле” након што је Маск дао детаље своје понуде за преузимање компаније – четрдесет три милијарде долара.

„Твитер” је започео преговоре са Маском у недељу, након што је објаснио акционарима одређене детаље понуде.

Одлука компаније да контактира с Маском, донета раније у недељу, не значи да ће прихватити његову понуду од 54,20 долара по акцији, навели су извори. Међутим, то ипак значи да „Твитер” истражује да ли је продаја Маску могућа по – за акционаре – атрактивним условима.

Најбогатији човек на свету купио је скоро 73,5 милиона акција компаније „Твитер”, које су порасле за 26 одсто на берзи, готово одмах након што је објавио – управо на Твитеру, да „озбиљно размишља” о покретању нове друштвене мреже. 

Маск се иначе састајао се са акционарима „Твитера” у последњих неколико дана, тражећи подршку за своју понуду. Рекао је да „Твитер” треба да буде приватан да би се развијао и постао права платформа за слободу говора.

Акционари су натерали представнике компаније да одрже разговоре након што је Маск у четвртак изнео детаљан план финансирања за своју понуду и тако покушао да се „не дозволи да прилика за договор измакне”.

Масково инсистирање да је дао „најбољу и коначну” понуду представљало је препреку у преговорима, рекли су извори, али је одбор одлучио да се преговара са њим, како би потенцијално добио боље услове.

„Твитер” је желео да сазна више о свим активним истрагама регулатора против Маска, укључујући и америчку комисију за хартије од вредности (SEC), које би представљале ризик за договор, рекао је један од извора Ројтерсу.

„Твитер” је такође испитивао да ли регулатори имају приговоре о пословању на било ком од тржишта где послују Маскове компаније. Ако би се утврдило да би продаја Маску била ризична, компанија би могла да тражи знатну накнаду за раскид уговора о преузимању.

Компанија је, иначе, у старту била против предлога да Маск увећа свој удео у „Твитеру” на више од девет одсто, без преговора са главним одбором.

субота, 30. септембар 2023.
21° C

Коментари

Divno je biti Srbin
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
zdenek.zigovic@seznam.cz
Дупла свадба на Златибору – младенци улетели у брак хеликоптерима
Sta smo postigli?
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Re: nepostovanje
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"
Девојке нису дошле
На балкону за шампионе није било места за девојке, срећом добро "кувају"