Возачи „јагуара“ неће више губити новчанике или кључеве

Компанија „Јагуар“ објавила је партнерство са стартап компанијом „Тајл“ да би убудуће помaгaла својим возачима да не заборављају и не губе најосновније предмете, попут новчаника. Али, на који начин?

Возачи „јагуара“ неће више губити новчанике или кључеве Возачи „јагуара“ неће више губити новчанике или кључеве

Компанија „Тајл“ је до данас сакупила 13 милиона долара правећи мале, водоотпорне плочице које помоћу блутут и џи-пи-ес технологије лоцирају објекте са којима су повезане.

Потрошачи уобичајено користе плочице компаније „Тајл“ за привеске за кључеве, новчанике и торбе, паметне телефоне и торбе за лаптоп рачунаре.

Према стратегијском менаџеру „Јагуара“, Тиму Филипу, возачи ће моћи да подесе списак битних ставки и провере сваки пут кад уђу у своје возило, користећи плочицу путем системске апликације Инконтрол.

„У следећој фази, плочица ће се налазити у аутомобилу, а када се прикључите својим телефоном, она ће вам рећи да немате нешто са листе неопходних предмета са собом“, истакао је Филип.

Мајк Фарли, председник и један од оснивача „Тајла“ нагласио је да су до сада успели да продају више од пет милиона плочица муштеријама, које углавном купују четири комада.

Само у протеклој години, компанија је достигла 43 милиона долара у продаји, а ове године очекују дупло већу зараду. „Епл“, „Бест бај“ и „Ти-мобајл“ су једни од највећих трговаца плочицама за лоцирање.

„Корисници су успевали да лоцирају предмете од Антарктика до свемира уз помоћ купљених плочица“, рекао је Фарли. Фирма, заправо, дневно проналази пола милиона предмета или више.

Када корисници изгубе нешто што су означили плочицом, могу само да активирају мобилну апликацију да виде да ли је предмет у близини од 100 метара. Ако јесте, могу да активирају звучни сигнал да их доведе до скривеног предмета.

Та функција може да помогне возачима да лоцирају предмете који су, можда, испали испод седишта аутомобила, или их је возач заборавио након складиштења у прегради.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара