Читај ми!

Кликом до таксија

Србија је 10. европска земља у којој од данас ради сервис „Таксифај“. Та апликација омогућава свим легалним таксистима који се са њом повежу, да буду доступни муштеријама које желе да преко интернета на телефону поруче возило. Уз помоћ ове апликације може се видети колико ће вожња трајати и колика је удаљеност до жељене тачке. Смањује злоупотребе и помаже прецизнијој комуникацији таксисте и онога коме треба вожња.

После два клика и три минута чује се брујање мотора. Владимир Пауновић је међу првим таксистима који је поред чланства у удружењу прихватио и позиве са Таксифаја.

„Још једна шанса да добијете посао и вожњу више“, каже такси возач Владимир Пауновић.

Чланарине у удружењима се крећу од 3.600 па све до 7.000 динара. Вожње које добију преко апликације после гратис периода ће плаћати 50 динара.

„Нема посредника па да се деси игра глувих телефона. Док таксиста долази, странка види где је, зна за колико минута долази, да ли уопште долази. На екрану види где је таксиста у односу на таксисту и то је то“, објашњава Пауновић.

Таксифај је пре две године осмислио, тада тек 19-годишњи Естонац. Дејан Бизингер који води Таксифај за Србију наводи главни разлог.

„Код нас се све прати тако да нема бојазни да странка каже да је такси више наплатио“, истиче менаџер за Србију Дејан Бизингер.

Иако је понудио сарадњу свим београдским удружењима, нико је још није прихватио. Објашњава да овај сервис не угрожава традиционална удружења, већ само побољшава квалитет услуге.

„Увек ће бити одређени број људи који ће увек да зове такси путем телефона, а млађа популација, поготово у клубовима, ће узети такси апликацију“, каже Бизингер.

У односу на Убер чији се долазак најављује и за који ће моћи да раде сви који имају возачку дозволу, Таксифај упошљава само оне који поред ње имају и такси лиценцу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара