Читај ми!

Разоткривена нова верзија „тојоте пријус“

„Шпијунске фотографије“ нове генерације аутомобила с хибридним погоном „тојоте пријус“, која би требало да буде представљена јавности кроз неколико недеља, доспеле су до јавности захваљујући „Лос Анђелес тајмсу“.

Разоткривена нова верзија „тојоте пријус“ Разоткривена нова верзија „тојоте пријус“

Судећи према фотографијама које је објавио амерички лист Лос Анђелес тајмс, „тојота пријус“ више нема јајаст бочни профил као претходне три верзије, већ има профил класичне лимузине с четворо врата и поклопцем пртљажника „хеч-бек“, преноси Бета.

Нови „пријус“ који ће бити званично приказан 8. септембра на конференецији продаваца у Лас Вегасу, има класичнији изглед него претходне верзије, и ближи је „хонди сивик“ и моделу „хјундаи елантра“.

Јајаст облик досадашње три генерације „пријуса“ је намерно био необичан и да би био аеродинамичан, али и да би тај смео изглед указао на то да је то аутомобил који се разликује од свих других јер мање загађује ваздух.

Нови изглед је више спортски, хауба мотора је кратка, ветробранско стакло велико и јако закошено, горњи део стакала фарова издужен далеко уназад, ка ветробрану.

Делује као да је ауто нижи, те се очекује да ће бити и стабилнији од досадашњих верзија, на чије лежање у кривинама је било примедби. „Тојота“, међутим, још није саопштила ништа о томе, као ни друге техничке податке. „Пријус“ тако има нов аеродинамичан облик, мада другачији, што би требало да побољша економичност потрошње горива.

Нови дизајн је у складу с директивом председника „Тојоте“ Акиоа Тојоде да треба правити аутомобиле с више стила, узбудљивије и боље за вожњу.

„Пријус“ за 2016. годину је замена за верзију која се производи од 2009. године.

Модел излази на тржиште у време када су пад цена нафте и растућа мода куповине „кросовера“ и спортских, теренских модела, потиснули аутомобиле са штедљивим, хибридним погоном.

У првих седам месеци ове године продаја „пријуса“ је опала 15 одсто, на 108.073, наводи се у саопштењу фирме "Autodata Corp.".

Прошле године „Тојота“ је продала 207.635 „пријуса" чиме је достигла 42 одсто укупне продаје аутомобила с хибридним погоном, податак је фирме "IHS Automotive".

Mеђу моделима с хибридним погоном, „пријус“ предњачи у САД са укупно 1,8 милиона продатих од дебија 2001. године.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара