Читај ми!

Клуни и Роналдо бране Берлусконија?

Амерички глумац Џорџ Клуни и португалски фудбалер Кристијано Роналдо биће позвани као сведоци одбране на суђењу бившем италијанском премијеру Силвију Берлусконију, оптуженом за плаћање сексуалних услуга малолетници.

Судски процес назван „Рубигејт", који се води против бившег италијанског премијера Силвија Берлусконија, привукао је велику пажњу јавности.

Наиме, као сведоци одбране позвани су амерички глумац Џорџ Клуни и португалски фудбалер Кристијано Роналдо, саопштио је суд у Милану.

Према оптужници, Карима ел Махруг, позната као „Руби – крадљивица срца", која је тада била малолетна, имала је сексуалне односе са Берлусконијем за новац и друге надокнаде током 13 сусрета у Аркореу, од 14. фебруара до 2. маја 2010. године.

Берлускони је оптужен и због притисака на миланску полицију да је ослободи пошто је ухапшена због крађе.

Суд је прихватио укупно 78 сведока одбране и 136 сведока оптужбе од којих су 32 младе жене које су, наводно, учествовале на Берлусконијевим забавама.

Међутим, суд током самог процеса може да одлучи да није неопходно позвати све сведоке.

Џорџ Клуни и његова тадашња партнерка, италијанска глумица Елизабета Каналис, појављују се на листи, јер је млада Руби током истраге изјавила да их је видела на вечери у Берлусконијевој вили поред Милана.

И фудбалска звезда Кристијано Роналдо налази се на листи одбране, зато што Руби тврди да јој је тај фудбалер, кога је срела у дискотеци у Милану, платио 4.000 евра да проведе ноћ са њим, што фудбалер негира.

Након што је листа сведока одбране објављена у марту 2011. године, Клуни је у саопштењу одбацио да је у Берлусконијевој вили био исте вечери када и Руби.

„То ми је чудно, јер сам Берлусконија срео само једном, и то како бих затражио помоћ за Дарфур", навео је Клуни.

На листи сведока одбране су и бивши министри у Берлусконијевој влади, укључујући и некадашњег шефа дипломатије Франка Фратинија.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво