Бајага посетио Прихватилиште за децу

Популарни београдски музичар Момчило Бајагић Бајага, који се често одазива хуманитарним акцијама, посетио је Прихватилиште за децу у српској престоници, како би предао своју мајицу, продату на аукцији у хуманитарне сврхе.

Музичар Момчило Бајагић посетио је Прихватилиште за децу у Београду, како би уручио своју мајицу купцу који је за њу платио 7.000 динара на хуманитарној аукцији, саопштио је промотер „Лонг плеј".

На аукцијском сајту www.limundo.com почетком септембра продавана је за почетну цену од 2.000 динара мајица, креаторке Наташе Шарић, коју је музичар носио на једном од слављеничких концерата „Бајаге и инструктора" у Центру „Сава", одржаних пред Нову годину на турнеји поводом 25 година бенда.

„Лонг плеј" је саопштио да је купац мајице Милан Пухар из Земуна, запослен у предузећу Галеника Фитрофармација - заштита биља које је донирало 100.000 динара, како би Прихватилиште за децу и младе узраста од седам до 18 година, са тренутних 16 кревета и 250 квадратних метара могло да се пресели у веће просторије и повећа своје капацитете.

Прихватилиште збрињава децу оба пола, којој је неопходна ургентна помоћ и заштита. Брига се пружа деци без родитељског старања и тешког социјалног стања, жртвама злостављања и занемаривања и жртвама трговине људима.

„Следећи пут кад будем долазио понећу гитару да вам нешто одсвирам", поручио је Бајагић штићеницима Прихватилишта са којима је разговарао и фотографисао се, а уручио им је и ЦД-ове са албумима „Позитивна географија" и „Јахачи магле".

Бајагић и басиста „Инструктора" Мирослав Цветковић недавно су посетили Дом за лица ометена у развоју „Срце у јабуци", у банатском месту Јабука, где су одржали концерт у пратњи бенда који су чинили штићеници те установе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 08. јун 2024.
32° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије