Читај ми!

Краљевске модне комбинације у марту, ко је био „ин", а ко „aут"

Изабрали смо неколико одевних комбинација дама из краљевских породица које су биле најупечатљивије током протеклог месеца. 

Данска краљица Мери, увек децентна и ненаметљива, заблистала је током претходног месеца на вечери приређеној за чланове Државног савета у свечаној креацији Марлене Биргер, светлуцавој сребрној дугој сукњи, која је наликовала на крљушт сирене и црном свиленом топу кратких рукава.

Оно што ову комбинацију чини посебном, јесте чињеница да ју је Мери први пут обукла пре пуних 17 година, још 2007!

Упечатљива и светлуцава је у марту била и традиционално савршено стилизована холандска краљица Максима, која је на економској конференцији у Нијмегену носила елегантну комбинацију злата и бронзе - ламирану сукњу која је пратила линију тела и баушасту свилену блузу, са антилоп салонкама у истој нијанси.

Шљокице су биле "ин" и током пролећног Бала ружа у Монте Карлу. А како и не би, кад је тема била диско. Диорова хаљина са ресама, коју је носила Беатриче Боромео, снаха Каролине од Монака, и светлуцави комбинезон са потписом Елија Саба на принцези Шарлен, оставили су најјачи утисак на пратиоце краљевске моде. 

Будућа краљица Белгије, престолонаследница Елизабета, доказала је да је достојна наследница своје мајке, краљице Матилде, када је стил у питању. Она је за сусрет који су она и њен отац, краљ Филип, имали са бившим америчким председником Бараком Обамом, одабрала женствено свечано одело краљевскоплаве боје са сатенским реверима, које јој је идеално пристајало.

Врло пробране одевне комбинације, најчешће укомпоноване атрактивним шеширима, носила је током марта и британска краљица Камила, посебно активна у одсуству супруга, краља Чарлса, који се лечи од рака. Највише нам је запао за око њен небескоплави аутфит, креатора Бруса Олдфилда, употпуњен аквамаринима извученим из трезора, који су после стотину година угледали светлост дана. 

На нашој листи нашла се и дама коју нисмо често помињали, Алесандра де Озма, супруга принца Кристијана од Хановера. Она је својом романтичном Диоровом цветном комбинацијом нежних тонова најавила пролеће и апсолутно заслужила да се нађе међу најбоље одевенима.

Било је, наравно, и припадница краљевских породица које се нису прославиле својим модним одабиром претходног месеца. Предњачиле су мајка и ћерка: Сара Фергусон, војвоткиња од Јорка и принцеза Јуџини, чији је стил највише засметао љубитељима моде.

Но, имајући у виду да се Сара, попут принцезе од Велса и краља Чарлса, такође лечи од рака, а да се њена ћерка пре неколико месеци други пут породила, вероватно им је тренутно најмање важно у животу шта ће из ормара извући и какве ће реакције њихов стил изазвати.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво