Читај ми!

Каква ускршња јаја једе краљ Чарлс 

За трпезу британског краља Чарлса III припремају се екстра луксузна ускршња чоколадна јаја, наручена од посластичара који их деценијама израђују за краљевску породицу. За унуке и њихову ускршњу потрагу за јајима купују се она обична из супермаркета.

На Ускрс, после четрдесетодневног поста, краљ Чарлс III и његова породица почастили су се најфинијом чоколадом, пишу италијански медији.

Традиционални добављач за ту прилику је посластичарска кућа „Шарбонел и Вокер“ (Charbonnel et Walker), једна од најпрестижнијих у Великој Британији, са седиштем у елегантном Бонд стриту, која постоји још од 1875. године.

На трпези се за овај Ускрс нашло посебно луксузно јаје од беле чоколаде, са ружичастим нијансама, пуњено чоколадним тартуфима и специјалним розе шампањцем, које ручно израђују посластичари ове куће и чија је цена близу педесет евра. 

Мајстори чоколаде из „Шарбонел и Вокера“ праве посластице за краљевску породицу још од  времена Едварда VII, прадеде краљице Елизабете. 

Краљ Чарлс, иако је последњих недеља подвргнут третману ради лечења од рака, поштује ускршњу традицију своје мајке краљице Елизабете, од шетње до капеле Светог Ђорђа, до породичног ускршњег ручка и лова на шарена чоколадна јаја, приређеног за децу на огромном имању у Виндзору. Јаја која се купују за ту прилику су много скромнија, из супермаркета.

Краљица Елизабета је предано поштовала Велики пост, открива сајт Io Donna, и недељама се одрицала сира и чоколаде, покушавајући да на то наговори и унуке и праунуке, али готово увек безуспешно. За то, наводно, нису криви само мали Џорџ, Шарлот и Луи, већ је главни кривац њихов тата, принц Вилијам и његова страст према чоколади, којој једноставно не може да одоли.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара