Читај ми!

Преминула Александра Слађана Милошевић

Авангардна уметница и певачица Александра Слађана Милошевић преминула је у 69. години, потврдила је Фонету њена пријатељица Биљана Петровић.

Певачица Александра Слађана Милошевић умрла је у Земунској болници, после краће болести. Датум и време сахране биће накнадно објављени.

Александра Милошевић рођена је у Београду 3. октобра 1955. године и сматрана је иконом новог таласа осамдесетих у Југославији.

Свој први соло наступ је имала на фестивалу „Студентско љето“ у Маглају, 1974. године, где је освојила Гран-при.

На површину југословенске поп-рок сцене испливала је 1977. године са песмом Ау, Ау и исте године имала свој први већи наступ на Концерту код Хајдучке чесме, где је наступала пре „Бијелог дугмета“.

Милошевићева је почела да руши табуе, кад је издала песму под називом Секси дама, која је била забрањена за емитовање на бројним радијским и телевизијским програмима.

Године 1979, промовисала је песму Амстердам, а 1981. године наступила на избору за југословенског представника на Песми Евровизије у Београду и освојила осмо место са композицијом Рецепт за љубав.

Са Дадом Топићем је 1984. године снимила песму Принцеза, која је преведена и на енглески језик, а 1989. године је отишла у САД, где је неко време свирала са групом "Baby Sister".

Радила је и као брокер на берзи, опробала се у маркетиншким водама. У Београд се вратила 1995. године.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво