Читај ми!

Питер Филипс, сестрић краља Чарлса: „Добро је расположен, али мало фрустриран"

Син принцезе Ане, рођак краља Чарлса Трећег у интервјуу за "Sky News", причао је о болести краља Чарлса, о догађајима у Бакингемској палати.

Питер Филипс посетио је Аустралију у оквиру хуманитарне организације ISPS Hand чији је он покровитељ, а  која подржава спортисте и жене са инвалидитетом.

Четрдесетшестогодиши члан краљевске породице открио је да опоравак од рака његовог ујака краља Чарлса (75) „траје мало дуже“, али истиче да је краљ и даље расположен. 

Добро је расположен, помало фрустриран што не може да постигне све што жели. Његов опоравак трајаће мало дуже. Разуман је и посвећен лечењу. Планира да крајем године посети Аустралију“, рекао је Филипс о краљу Чарлсу, коме је у јануару приликом операције увећане простате дијагностикован рак.

Филипс је син јединац принцезе Ане и њеног првог мужа капетана Марка Филипса; први је унук принца Филипа. Кад се родио био је 5. у реду наследства британског престола, данас је на 18. позицији.

Иако се Чарлс углавном повукао из јавног живота, наставља да прима сараднике и одржава састанке са премијером Ришијем Сунаком.

Филип истиче да краљ жели да се што пре врати у форму и својим уобичајеним дужностима, јер је његова болест изменила распоред посета за 2024. годину, укључујући прву планирану турнеју по Аустралији откако су Чарлс и Камила постали краљ и краљица.

понедељак, 29. април 2024.
° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво