Читај ми!

Касу краља Чарлса „испразниле“ поштанске маркице

Због „ванредне ситуације“ у британској краљевској породици и забринутости грађана за здравствено стање краља Чарлса и принцезе од Велса, Бакингемска палата свакодневно прима огроман број писама, на чије је одговоре потрошено скоро милион и по евра.

На адресу Бакингемске палате сваке недеље стиже на хиљаде писама и разгледница, посебно након абдоминалне операције принцезе од Велса и информација да краљ Чарлс болује од рака.

Да тим људи одговара на свако писмо грађана, пракса је краљевске куће која, уз недавно повећање цена поштанских марака и све већу забринутост грађана за здравствено стање чланова краљевске породице, оптерећује додатним трошковима краљеву касу, која је већ отишла „у минус“, преносе италијански медији.

Од смрти краљице Елизабете II, у септембру 2022, преко крунисања краља Чарлса и недавних информација о здравственим проблемима краља и његове снахе, количина поште која стиже на адресу Бакингемске и Кенсингтонске палате обара све рекорде.

Писма из свих крајева света, поруке са лепим жељама, али и захтеви за поузданијим информацијама о опоравку Кејт Мидлтон, те речи утехе због континуиране помаме која влада на друштвеним мрежама, учинили су да особе задужене за одговарање на писма имају пуне руке посла, док британска пошта трља руке.

Краљевски поштански трошкови скочили су на готово милион и по евра, па у Бакингемској палати вероватно жале што су се од 2001. године понудили да их сами плаћају.

Још од владавине Едварда VII, почетком 20. века, краљевска породица имала је бесплатне поштанске услуге, али ствари су се промениле 2001. године, када је краљица Елизабета предложила да то више не буде тако, како би показала жељу да не оптерећује државну касу.

На нека од писама, посебно она која пишу деца, краљ Чарлс одговара лично.

Краљевска каса задужена је и за преписку свих чланова краљевске породице „нижег ранга“, па је слична била ситуација и са породицом принца Мајкла од Кента, која је недавно била затрпана изјавама саучешћа због изненадне смрти његовог зета Томаса Кингстона, који је, како се претпоставља, извршио самоубиство на очевом имању.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво