Читај ми!

Брош на грудима краљице Камиле после једног века угледао светлост дана 

Зашто је брош који је краљица Камила носила у Вестминстерској опатији тако посебан, и коме је припадао.

Откако је постала краљица, супруга британског краља Чарлса уме „да завуче руке дубоко у краљевске трезоре" и из њих извуче праве драгуље – и симболично и буквално.

На годишњој служби поводом Дана Комонвелта, краљица је носила изузетан комад накита који је припадао краљици Елизабети Другој, а који је, према тврдњама познавалаца краљевских ризница, последњих стотину година чамио у тами.

Из потпуно необјашњивих разлога, јер је реч о изванредном брошу од аквамарина и дијаманата у облику два срца, који помало подсећа на шаре пауновог перја. Посебно импресивна су два крупна аквамарина интензивне боје.

Реч је о брошу краљице Александре од Данске, супруге британског краља Едварда VII, који није био виђен у јавности цео један век. Тако тврди норвешки експерт за накит Тронд Норен Исаксен, који је, по одобрењу краља Чарлса, недавно имао увид у колекцију накита краљице Александре.

Лепота овог броша додатно је дошла до изражаја и захваљујући одевној комбинацији краљице Камиле, која је носила светлоплави капут Бруса Олдфилда и одговарајући шешир Филипа Трисија, са украсима у облику стилизованог пауновог репа.

Била је то уједно и прилика да се скрене пажња јавности са "афере фотографија", која је уздрмала краљевску породицу.

четвртак, 16. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара