Читај ми!

Норвешка краљица нова шампионка модне рециклаже 

На банкету у Ослу поводом посете председнице Танзаније, норвешка краљица Соња обукла је хаљину коју је носила пре 33 године, доказавши да је шампионка модне рециклаже међу припадницама краљевских породица. 

Упркос луксузу и гламуру који прати готово сва појављивања у јавности припадница европских краљевских породица, многе од њих настоје да покажу да се у модном одабиру понашају рационално и штедљиво, те да често носе гардеробу коју су већ носиле у многим приликама. 

То нарочито важи за британску принцезу Ану, која је велика заговорница модне рециклаже. Летос је носила кошуљу стару 31 годину, а недавно се појавила и у љубичастом капутићу своје покојне мајке, краљице Елизабете.

Међутим, норвешка краљица Соња јуче јој је "отела престо", обукавши хаљину коју је први пут носила 1991, пре тачно 33 године!

Дугу свилену ружичасту балску хаљину широких раскошних рукава, креацију Ерика Мортенсена, Соња је обукла на свечаном банкету првог дана посете танзанијске председнице Самије Сулуху Хасан Норвешкој.

У сличним приликама супруга краља Харалда је исту хаљину имала небројено пута до сада. Овога пута укомбиновала ју је са раскошном бисерном тијаром краљице Мод и богатом бисерном огрлицом.

Посетом танзанијске председнице обележено је 60 година од успостављања дипломатских односа Норвешке и Танзаније. Последња званична посета била је давне 1976, када је у Ослу боравио Џулијус Њерере, први председник независне Танзаније.

уторак, 30. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво