Принц од Брунеја и званично ожењен, али десетодневна свадба се наставља

Принц Абдул Матин од Брунеја, који је важио за најпожељнијег азијског младожењу, после верског обреда венчања обављеног 10. јануара, данас је склопио и грађански брак са својом изабраницом Анишом Роснах Адам.

Принц од Брунеја који има два и по милиона пратилаца на Инстаграму, углавном женског пола, у децембру је разочарао многе обожаватељке, најавом да се жени унуком саветника његовог оца, султана Хасанала Болкијаха.

Тридесетдвогодишњи принц Абдул Матин, био је обучен у церемонијалну војну униформу, а његова три године млађа невеста носила је дугу белу хаљину и драгуље за церемонију која је обављена у палати Истана Нурул Иман.

Међу 5.000 сватова били су и чланови краљевске породице из Саудијске Арабије и Јордана, као и председник Индонезије Џоко Видодо и лидер Филипина Фердинанд Маркос млађи.

Пар се први пут појавио у јавности као брачни пар, машући хиљадама окупљених сународника са задњег седишта „ролс ројса“ са отвореним кровом, док се раскошна поворка пробијала кроз главни град Бандар Сери Бегаван.

Локалне ТВ станице у среду су преносиле церемонију верског венчања у овом малом, нафтом богатом султанату.

Принц Матин је 10. дете султана, најдуже владајућег монарха на свету и једног од најбогатијих, пети је у реду за наследство. Завршио је међународну политику на Кингс колеџу у Лондону, у војним снагама је пилот хеликоптера, активан спортиста, игра и поло за репрезентацију Брунеја, бави се и скијањем, падобранством, роњењем на дах, игра голф.

Невесту Анишу Роснах Адам, зна још из детињства, а према неким медијским наводима, она је врло способна пословна жена, власница компаније за производњу свиле као и туристичке агенције.

Свадбено весеље је почело 7. јануара и достигло врхунац на данашњој великој церемонији.

Исламском церемонијом венчања којом је озваничен брак принца Матина присуствовали су само мушке званице, укључујући принца и његовог оца.

Поворка возила кретала се препуним улицама и одвезла султана и принца на церемонију у џамију са златним куполама.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво