Читај ми!

Ухапшен осумњичени за крађу уличног знака Бенксија у Лондону

Лондонска полиција је саопштила да је ухапсила мушкарца, осумњиченог да је украо и оштетио Бенксијево уметничко дело - саобраћајни знак за заустављање на коме се налазе три војна дрона.

На објављеном снимку крађе, који се појавио на друштвеним мрежама, види се како се један човек са алатом пење на бицикл, који придржава други мушкарац, како би уклонио знак који се налазио на углу улице у области Пекам у јужном Лондону.

Један од сведока рекао је да се мања група људи окупила како би видела новопостављено уметничко дело, али да нису одмах били свесни да присуствују крађи уличног уметничког дела, која се догодила мање од сат времена након што је улични уметник Бенкси објавио фотографију рада на Инстаграму.

Многи пратиоци лондонског уличног уметника су на Инстаграму протумачили његов најновији рад као позив на прекид ватре у Појасу Газе, а један власник галерије проценио је да би уметничко дело могло да вреди и до 500 хиљада фунти (око 576 хиљада евра), преноси Гардијан.

Јасмин Али, заменик лидера локалног општинског већа, позвала је да се украдено Бенксијево дело врати, а надлежни су, у међувремену, поставили нови знак стоп на раскрсници.

Лондонска полиција покренула је истрагу

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара