Читај ми!

Опет тужба Шакири због утаје пореза вредна више од шест милиона евра

Колумбијску поп звезду, шпанска влада по други пут је оптужила за утају пореза. Шакира, власница награде Греми, већ чека суђење за наводну утају пореза од 16,2 милиона долара за 2012, 2013. и 2014. годину.

Како преносе страни медији, Шакира дугује око 6,7 милиона евра пореза на приходе у 2018. години. Певачица је наводно користила офшор компанију са седиштем у другој земљи да избегне плаћање пореза.

У јулу месецу 2023. године шпански тужиоци су отворили нову истрагу, а објављени су и детаљи.

Иначе певачица живи у Мајамију и има свој правни тим који је тренутно „фокусиран на припрему за суђење за фискалну 2012/14. годину, које ће почети 20. новембра 2023. године у Барселони, наводи се у саопштењу Ројтерса.

Тужиоци у Барселони тражили су од Шакире да уплати новац за свој боравак у Шпанији, иако је њена службена резиденција у том периоду била на Бахамима.

„Уверена сам да имам довољно доказа да добијем на суду. Надам се да ће правда победити у моју корист“, рекла је поп звезда у септембру 2023. године у интервјуу за шпанско издање магазина Еле.

Шакира је са породицом живела у Барселони до априла 2023. године, а после развода са Жерардом Пикеом, преселила се у САД.

понедељак, 11. децембар 2023.
7° C

Коментари

Soraja
Шарлен од Монака – услови да се избегне развод
2ЈТ (за оне који нису са ДорЋола је ДВАЈТ
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Rocester Ny
Добротвор из Канаде
Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Leskovac
Бесплатна вантелесна оплодња и у Нишу