Читај ми!

Шакира и њени милиони – још једна истрага о утаји пореза

Судија у Барселони отворио је другу истрагу о наводној пореској утаји певачице Шакире, саопштено је из суда у Шпанији.

Истражни судија Есплугес де Љобрегат покренуо је истрагу на основу тужбе која је покренута против певачице Шакире за пореску превару 2018. године, саопштила је прес-служба Вишег суда правде Каталоније.

Шакира, власница награде Греми, већ чека суђење за наводну утају пореза од 16,2 милиона долара за 2012, 2013. и 2014. годину.

Певачица рођена у Колумбији, која сада живи у Мајамију, раније је негирала оптужбе за пореску превару у вези са периодом 2012-2014 преко своје фирме за односе с јавношћу. Шакира је у четвртак поновила тврдњу да није крива.

„Као што је више пута речено, Шакира је увек радила у складу са законом, вођена најбољим пореским стручњацима“, рекли су из њеног тима за односе с јавношћу за Си-Ен-Ен“.

„Сада је фокусирана на свој уметнички живот у Мајамију, мирна је и уверена у повољно решење о њеним пословима са порезом. Шакира још није добила званично обавештење о најновијој истрази али очекује да ће то бити урађено у њеном дому у Мајамију”, саопштено је из певачициног правног тима.

У решењу коју је добио Си-Ен-Ен, истражни судија наводи да постоји „довољно доказа" да се одржи суђење за Шакирину наводну утају пореза за 2012, 2013. и 2014. годину.

Судија Марко Хесус Хуберијас је тврдио да је Шакира живела више од 200 дана у Шпанији у свакој од те три године, због чега је била обавезна да плаћа порез у тој земљи.

Шпански медији су тада објавили да је Шакирин тим тврдио да је њена главна резиденција на Бахамима. Међутим, локални медији су известили да је имала дом у области Барселоне са својим бившим партнером, Жераром Пикеом, бившим дефанзивцем ФК Барселоне.

Пике и Шакира, који имају двоје деце, објавили су да су се растали у јуну 2022.

Судија тврди да су Шакира и њен финансијски саветник, који је такође именован у пресуди, користили низ компанија у оф-шор „пореским рајевима” како би покушали да сакрију изворе својих прихода током тих година.

субота, 01. јун 2024.
21° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије