Читај ми!

Расел Бранд остаје без милион фунти годишње – казна Јутјуба

Јутјуб је суспендовао приходе Расела Бранда са његовог канала. Из компаније у власништву „Гугла” објавили су да је њихов потез последица „кршења политике одговорности аутора“.

Компанија Јутјуб је суспендовала могућност Расела Бранда да зарађује новац на тој платформи након оптужби за силовање и сексуални напад, што је угрозило његове финансије. Из управе сајта саопштили су да су суспендовали Брендов канал из Јутјуб партнерског програма након озбиљних оптужби против њега, што значи да се његови видео снимци више не могу зарађивати на тој платформи.

Бранд, 48-годишњи комичар и глумац оптужен је за силовање, напад и емоционално злостављање између 2006. и 2013. године, када је био на врхунцу славе радећи за Би-Би-Си, Канал 4 и глумећи у холивудским филмовима. Он негира оптужбе, и тврди да су све његове везе биле споразумне.

Бранд се изгледа припремио за ову забрану са Јутјуба, пошто је многе своје видео записе пребацио на ривалски сајт Rumble, иако има релативно слабо тржиште које не даје Бранду приступ ка 6,5 милиона претплатника које је прикупио током деценије на Јутјубу.

И Брандов издавач књига је објавио да ће паузирати будуће пројекте са извођачем.

Портпарол „Јутјуба“ је рекао: „Обуставили смо монетизацију на каналу Расела Бранда због кршења наше политике одговорности аутора. Ако понашање аутора ван платформе штети нашим корисницима, запосленима или систему, предузимамо мере да заштитимо заједницу”.

Стручњаци процењују да Бранд вероватно зарађује између 2.000 и 4.000 фунти по видеу, што би, на основу пет видео снимака недељно, могло да произведе близу милион фунти годишње.

Отказана и турнеја

Потез из Јутјуба уследио након одлука о обустави Брандове турнеје уживо и отказивању будућих планова за објављивање разних садржаја.

Пре него што су прве оптужбе објављене, Бранд је рекао да је био „промискуитетан“, али да су све његове везе биле „споразумне“.

Из његове издавачке куће „Блубирд”, поручују да су „сва будућа издавања" са комичарем паузирана. Планирани наслов Recovery: The Workbook, by Brand требало је да буде објављен у децембру 2025. године, наводи се на веб-страници компаније.

И преостале емисије на Брандовој турнеји Bipolarisation су одложене.

У саопштењу промотера се наводи: „Одлажемо неколико преосталих добротворних емисија за прикупљање средстава за борбу против зависности, знамо да ћете разумети тај потез“.

среда, 06. децембар 2023.
3° C

Коментари

Одличан текст
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Re: Deca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Cuvar kuca
Чуваркућа – Моћна биљка за дуг и здрав живот
Tekst poruke i pouke
Контролиши се мало! Имаш само два, чувај их брижљиво
Postovani
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара