Читај ми!

Колекција најдуговечнијег холивудског пара на аукцији у Садебију

У Њујорку је аукцијска кућа Садеби (Sotheby's) организовала аукцију под називом „Живот и наслеђе: колекција Пола Њумена и Џоан Вудвард". На продаји се нашло више од 300 предмета који нуде редак прозор у лични и професионални живот глумачког славног пара.

„Живот и наслеђе Џоан Вудвард и Пола Њумена ретроспективно открива интимну тачку гледишта узбудљивог света пара који је постојао изван рефлектора. Колекцију чине успомене из њихове љубавне приче, укључујући и Џоанину венчаницу.

„Мислим да људи воле Пола и Џоан јер су се Пол и Џоан толико волели. Када помислите на класични Холивуд, па и Холивуд данас, овде имате везу две познате личности која је трајала пет деценија и која је остала интензивна, заиста је реткост. Сматрам да је то разлог зашто људи када помисле на легендарне америчке парове, Пол и Џоан су најбољи пар“, наводи Ијан Ферејра де Боун, експерт у Садебију.

Остале најважније ствари укључују сценарије, костиме и друге филмске меморабилије, као и успомене на страсти које су имали изван глумачког света, попут трка, балета и филантропије.

„Што се тиче филмских меморабилија, о Њумену се увек говори као о кул момку и споменуо бих окове из мог омиљеног филма Хладноруки кажњеник. Окови су процењени између 3.000 и 5.000 долара. Међутим, јутрос око пола осам, када сам последњи пут проверио, они су већ били на 11.000 долара. Мислим да то показује интересовање и чињеницу да сви мисле колико би било сјајно поседовати их“, додаје Ферејра де Боун.

Он је био звезда седмоструко номинована за Оскара која никога није остављала равнодушним. Она је била подједнако талентована краљица лепоте и добитница Оскара. Пол Њумен и Џоан Вудвард били су страствени колекционари, па аукција укључује и велики избор намештаја, декоративних предмета и уметничких дела.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво