Читај ми!

Краљевски спектакл у Јордану – венчање престолонаследника и бројне крунисане главе међу гостима 

Јордански престолонаследник Хусеин венчао се у Аману са својом изабраницом, ћерком саудијског бизнисмена Раџвом ал Саиф. Спектаклу деценије у Јордану присуствовали су бројни чланови европских краљевских породица. 

Маса људи на улицама Амана поздравила је младенце после церемоније одржане у Захран палати, где су се 1993. венчали и садашњи краљ Абдулах Други и краљица Ранија. 

Широм земље данима трају прославе, концерти, ватромети, а данашњи дан је проглашен празником

Двадесетосмогодишњи принц Хусеин последњих година се етаблира као значајна фигура у политичком животу и будући суверен, а чињеницу што је млада из утицајне породице из Саудијске Арабије многи тумаче као почетак стратешког партнерства са нафтом богатим суседом. 

Млада је за најсвечанији догађај у животу одабрала елегантну белу венчаницу Ели Саб са богатим дугим шлајером, а до будућег супруга ју је допратио младожењиин млађи брат принц Хашем. После традиционалног обреда запутили су се у модерну палату Хусеинија, где је приређен пријем за око 1700 званица из земље и света.

У дугој колони, младенци су махали окупљеним грађанима, возећи се у белом ролс ројсу фантом из 1986, и праћени колоном црвених џипова.

Међу званицама је било мноштво крунисаних глава и припадника краљевских породица.

Холандију су представљали краљ Вилем-Александер, краљица Максима и престолонаследница Катарина Амалија, а Белгију краљ Филип и престолонаследница Елизабета.

Ипак, најзапаженији гости били су британски престолонаследник принц Вилијам и његова супруга Кејт, чије је присуство било изненађење, јер није било најављено. Занимљиво је да је принцеза од Велса носила пудер розе хаљину са потписом истог креатора као и млада.

Венчању су присуствовали и дански престолонаследник Фредерик са супругом Мери, шведска престолонаследница Викторија са супругом Данијелом и норвешки престолонаследник Хокон.

Уместо шпанског краља Фелипеа, били су ту његови родитељи, бивши краљ Хуан Карлос и краљица Софија.

Осим представника многих других краљевских породица из света, венчању је присуствовала и супруга америчког председника Џил Бајден.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво