Читај ми!

Кад краљ жени сина – све спремно за спектакл у Јордану 

У Јордану одбројавају последње сате уочи краљевског спектакла, венчања престолонаследника принца Хусеина и његове изабранице Раџве ал Саиф, које ће се одржати у Аману.

Јорданска престоница је на ногама јер сви очекују свадбу деценије.

Иако је једно краљевско венчање одржано пре само два месеца, када се удала принцеза Иман, старија ћерка краља Абдулаха, сутрашњи догађај, када судбоносно „да“ буде изговорио њен старији брат, 28-годишњи престолонаследник Хусеин, биће много раскошнији и бучнији.

Биће то треће краљевско венчање у свету ове године, јер се овог месеца удала и принцеза Александра од Луксембурга. Очекује се присуство многих припадника европских краљевских породица.

Широм земље се већ данима тим поводом одржавају концерти и ватромети, а сутрашњи дан је нерадни. Вечерас краљ Абдулах приређује свечану вечеру за 4.000 званица из Јордана, на којој се служи традиционално јорданско празнично јело мансаф – кувана јагњетина у ферментисаном сосу од јогурта. 

Церемонија ће се одржати у четири по подне у Захран палати, где су се 1993. венчали и садашњи краљ Абдулах и краљица Ранија, а младенци ће потом дочекати око 1.700 званица на свадбеном банкету у модерној палати Хусеинија. Предвиђена је и традиционална вожња у колони црвених џипова. 

Синоћ је момачко вече младожењи приредио његов брат од стрица, принц Омар.

Млада, саудијска држављанка, Раџва ал Саиф, имала је своје девојачко вече пре недељу дана, традиционалну „кана“ забаву, коју јој је приредила будућа свекрва краљица Ранија.

Двадесетдеветогодишња Раџва је ћерка саудијског бизнисмена и дипломирала је архитектуру на Сиракуза универзитету у Њујорку.

Принц Хусеин је диплому стекао такође у Америци, на Џорџтаун универзитету у Вашингтону.

Долазак на венчање између осталих су потврдили холандски краљ Вилем-Александер и краљица Максима, шведска престолонаследница Викторија, престолонаследници Данске и Норвешке, принчеви Фредерик и Хокон са супругама, малезијска краљица Азиза и многи други.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво