Борис Бекер о затворским данима и документарцу о његовом животу

Тениски ас Борис Бекер каже да је захвалан што је жив, присећајући се времена проведеног у затвору. О животу славног тенисера снимљен је документарни филм, који ће се емитовати на „Епл ТВ“, 7. априла 2023. године. Документарац „Бум! Бум! Свет против Бориса Бекера“ премијерно је приказан на 73. фестивалу Берлинале. Филм открива детаље из живота бившег тенисера.

Тениска легенда Борис Бекер изашао је из затвора у децембру прошле године пошто је одслужио осам месеци од укупно две и по године казне због - утаје пореза.

Убрзо након што је пуштен из затвора, Бекер је за немачку ТВ станицу САТ 1 ​​рекао да је један затвореник „покушао да га убије”.

"Диван је осећај бити напољу. Слободу цениш тек када си затворен. То је потпуно другачији живот, потпуно другачији свет. После више од три месеца пуштања на слободу, срећан сам што сам још увек жив и што могу да разговарам са вама“, рекао је Бекер, 55-годишња бивша тениска звезда у интервјуу за Си-Ен-Ен. 

„Живот у затвору је страшан. Пре одласка у затвор сам погледао неколико филмова, не бих ли се припремио, али овако нешто нисам очекивао. Ово је заиста права казна. Једина валута коју имате је ваш карактер и ваша личност - буквално - и боље је бити пријатељски настројен према некоме у том окружењу, јер вам је потребна заштита, потребан вам је неко близак", рекао је Бекер.

Шестоструки гренд слем шампион, говорио је за Си-Ен-Ен уочи објављивања новог документарца о његовом животу и каријери, под називом „Бум! Бум! Свет против Бориса Бекера".

Дводелни документарац, који се емитује 7. априла на Епл ТВ, дело је оскаровца редитеља Алекса Гибнија и оскаровца продуцента Џона Батсека.
„Првобитно ме је заинтригирало снимање документа о Борису јер сам, наравно, био велики обожаватељ тениса, а Борис је један од највећих играча свих времена,“ рекао је Гибни.

„Kада ми је Џон Батсек пришао и рекао: ’Да ли би био заинтересован да ово урадиш?‘ Рекао сам му: „Имаш ме за Бориса.“
„Али, друга ствар која ми је била интересантна је да сам видео Бориса у филму  'Love Means Zero' и реткост је имати спортисту Борисовог ранга који тако елоквентно говори о себи и спорту", објашњава Гибни.

„Тако да ме је Борисова вештина као играча, али и као приповедача заиста заинтригирала да направим причу.

Документарац одражава Бекеров метеорски успон до славе након што је освојио Вимблдон са само 17 година и његов приватни живот.

Бекер има изузетну каријеру, освојио је 49 титула, укључујући шест гренд слемова и олимпијско злато, пре него што је завршио играчку каријеру као тениски тренер Новака Ђоковића. 

"У тенису, као и у животу, борба заувек траје. Најважнији поен је последњи, не први, али мој план је да освојим последњи бод. То је црвена линија у мом професионалном и приватном животу, да пролазим кроз искушења и правим грешке, понекад из добрих или лоших разлога, али да никада не одустајем“, рекао је Бекер.

Тенисер је рекао да је имао "довољно времена за размишљање” док је био у затвору, размишљао је о грешкама које је направио, а сви су осећали „самозапаљење”, али је то дуго трајало јер је „морао да живи и буквално преживи“.

„Затворски живот је свакодневна борба за опстанак“, рекао је Борис Бекер у интервјуу.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво