Гвинет Палтроу на суду због „тешких повреда на скијању“

Глумицу Гвинет Палтроу тужио је оптичар у пензији Тери Сандерсон, који тврди да се она „забила“ у њега 2016, у одмаралишту Дир воли у Парк Ситију док је „скијала неконтролисано, узрокујући му тако повреду мозга, поломљена четири ребра и друге озбиљне повреде”.

Гвинет Палтроу је поднела противтужбу, тврдећи да се десило супротно. Поступак би требало да траје осам дана, а очекује се да ће 50-годишња добитница Оскара и њена деца – сведочити.

Сандерсон (76) тражи одштету од 300.000 долара, након што је одустао од претходног захтева за 3,1 милион долара.

Инцидент се догодио у фебруару 2016. на стази за почетнике у док је глумица скијала на породичном одмору.

Чини се да случај зависи од тога који је скијаш – Палтроу или Сандерсон – био узбрдо у тренутку несреће. Према безбедносној политици одмаралишта, скијаши испред или низбрдо од вас имају предност и морају се избегавати.

Током уводних речи, адвокат глумице Стив Овенс рекао је пороти да је његова клијенткиња управо почела да се спушта низ падину када се изненада појавио мушкарац на скијама.

Тврди да Сандерсон, који пати од губитка вида и слуха као последица претходног можданог удара, можда није видео Гвинет пре него што се сударио са њом.

Овенс је рекао да је његова клијенткиња у почетку сумњала да је нападнута и да је била толико потресена инцидентом да је одлучила да не скија до краја дана.

Али адвокати који заступају Сандерсона тврде да је, у ствари, глумица била та која је тог дана погрешно скијала јер је изгубила пажњу док је покушавала да посматра своју децу како силазе низ падине.

Сандерсонов адвокат Лоренс Булер рекао је да је Палтроу показала „свесно занемаривање других људи на планини“ када је ударила у његовог клијента, наневши му тешке повреде, укључујући четири сломљена ребра и трајно оштећење мозга.

„Сметени скијаши узрокују несреће“, рекао је, напомињући да је госпођа Палтроу искусна скијашица, и да је добро упозната са правилима: „Она је знала да је скијање на тај начин, слепо скијање низ планину док гледа горе и у страну – било непромишљено, знала је да ће, ако настави да скија на тај начин... да ће се забити у некога испод себе“.

Првобитни тужбени захтев, поднет 2019. године, гласи: „Овај случај укључује несрећу на скијању у Дир Волију, Јута, где је оптужена Гвинет Палтроу изгубила контролу и ударила у леђа Терија Сандерсона, другог скијаша, који је ишао низбрдо, оборила га је и узроковала повреду мозга, поломљена четири ребра и друге тешке повреде. Госпођа Палтроу је потом устала, окренула се и одскијала, остављајући Сандерсона запрепашћеног, који је лежао у снегу, тешко повређен.“

У поднеску се такође наводи да је инструктор скијања, који је тренирао госпођу Палтроу, видео господина Сандерсона повређеног, али није покушао да му помогне.

На суду, адвокати оскаровке су оспорили те наводе и тврдили да су и инструктор скијања и скијашка патрола пожурили да пруже помоћ након инцидента.

Сандерсон је раније рекао да је чекао скоро три године да поднесе тужбу јер није могао да функционише како треба због потреса мозга, а такође и зато што је имао проблема са адвокатима.

Госпођа Палтроу је касније поднела противтужбу, наводећи да ју је господин Сандерсон ударио, додајући да јој се извинио и рекао да је добро.

Њена противтужба тражи један долар одштете плус правне таксе.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво