Ин мемориам: Радољуб Вранић

Шампион ТВ квизова Радољуб Вранић рођен је 1964. године у Сјеници, где је завршио основну школу. У Београду је завршио Математичку гимназију. Студирао је на Рударско-геолошком факултету у Београду и постао дипломирани инжењер геофизике. У младости се успешно бавио кошарком у више београдских клубова.

Ин мемориам: Радољуб Вранић Ин мемориам: Радољуб Вранић

Први велики успех у квизовима остварио је 2012. године победом у 73. циклусу „ТВ Слагалице“, најпопуларнијег квиза на нашим просторима. Као шампион циклуса квалификовао се за суперфинале одржано 2017. године, где је у неизвесном мечу поражен од касније трећепласиране у суперфиналу Сање Миловановић.

Био је веома успешан у квизу „Потера“, где је с још двоје такмичара победио трагача Уроша Ђурића, те су поделили суму од 489.000 динара. Сјајне резултате постизао је и у квизу „Тотални обрт“, где је био вишеструки победник. Своје, нажалост, последње учешће у ТВ квизовима остварио је у квизу „Стигни ме ако знаш“, где је у веома неизвесној завршници победу однео Никола Васиљевић.

Осим у ТВ квизовима, Радољуба Вранића су многи упознали по препознатљивим сјеничким прехрамбеним производима, чијом се продајом бавио. Чувени сјенички сир с породичних фарми и сухомеснати производи пештерског краја били су разлог због којег су многи Београђани радо долазили на Цветкову пијацу где је радио. Како се нашалио с водитељком Кристином Раденковић у уводу епизоде „Стигни ме ако знаш“ познати сјенички сир био је најбољи „допинг“ за учешће у ТВ квизовима.

Радољубова ведрина и позитиван животни став, патриотизам и борбеност у свакој прилици, која се исказивала све до последњег часа заувек ће нам остати у сећању. Његовим прераним одласком породица Вранић изгубила је дивног брата и стрица, многобројни пријатељи и познаници духовитог, великодушног и искреног човека, а љубитељи квизова у Србији великог зналца и сјајног шампиона.

Бојан Лукић и редакције квизова „ТВ Слагалица“ и „Стигни ме ако знаш“

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво