Читај ми!

Сајентолошка црква јој „одузела“ децу?

Чланови Сајентолошке цркве су, наводно, у потпуности успели да окрену децу Тома Круза и Никол Кидман, Изабелу и Конора, против Кидманове. Славну глумицу су прогласили непријатељем цркве и сврстали је у групу људи у којој је и Адолф Хитлер.

Деветнаестогодишња Изабела и седамнаестогодишњи Конор Круз, имали су осам и шест година када су се њихови родитељи, холивудске зведе Никол Кидман и Том Круз развели 2001. године, након 11 година брака.

Тада су чланови Сајентолошке цркве почели децу да удаљавају од мајке, пише лист Венити фер.

Деца су наставила да живе са оцем и данас су предани следбеници његове религије, пише амерички магазин.

„Основни проблем њиховог брака био је у томе што Никол није желела да има посла са сајентологијом", открива бивши високопозиционирани члан Цркве Марти Ретбун.

Када су се Том и Никол развели, она је означена као С.П. (Suppressive Person), што је термин који сајентолози користе за асоцијалне личности, које се сматрају непријатељима цркве.

Таквих је на свету, према сајентолозима, 2,5 одсто, а међу њима је и Адолф Хитлер.

Такву „категоризацију" њихове мајке сајентолози су „суптилно утиснули" у Изабелу и Конора, па су деца убрзо одбацила мајку, објаснио је Џон Брусо, још један бивши „верник".

Ретбун и Брусо открили су за Венити фер да су деца учена да препознају карактеристике С.П. и да су чак похађала курс о томе.

„Наша мама је С.П. и не желимо више да је видимо", убрзо су почели да говоре Изабела и Конор.

Изопштење Кидманове било је темељно, па су чланови цркве чак заобилазили њене филмове.

Сајентолошки свет ју је мрзео.

„Чланови 'Сеа Орга' имали су обавезу да погледају сваки проклети филм који је Том снимио, али не дао вам Бог да сте гледали нешто с Никол", открио је Брусо, који је Цркву напустио 2010. године.

Сајентолошка црква званично је за Венити фер порекла да је Кидман сматрана С.П, или да су Изабела и Конор похађали поменуте курсеве, одбацујући и друге наводе о аудицији у оквиру Цркве за Томову нову супругу.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије