Читај ми!

Скупа солидарност

Са наступа у Санкт Петербургу Мадона је понела тужбу „тешку“ 10,5 милиона долара! Тачније, добиће је ускоро јер је, како тврде противници права геј популације у Русији, прекршила закон о промоцији хомосексуализма малолетним лицима.

Противници права хомосексулаца у Русији тужили су Мадону, тврдећи да их је америчка певачица увредила подршком хомосексуалцима на недавном концерту у Санкт Петербургу.

У том граду у фебруару је усвојен закон који забрањује промоцију хомосексуализма малолетницима. Аутори тог закона нагласили су да су и деца старости 12 година била на Мадонином концерту 9. августа, на којем је она позвала на солидарност са припадницима геј популације.

Адвокат Александар Почијев, заступник девет антигеј активиста, рекао је да је 18. августа поднео тужбу против Мадоне, организатора концерта и власника дворане у којој је одржан концерт. У тужби Почијев тражи одштету од 333 милиона рубаља (око 10,5 милиона долара), преносе руске новинске агенције.

На снимку приложеном уз тужбу види се како Мадона гази крст и тражи од присутних да подигну руке како би у знак подршке хомосексуалцима показали ружичасте наруквице које су дељене на концерту.

Певачица је такође изазвала незадовољство међу конзерватицима у Русији подржавањем чланица групе „Пуси рајот" које су јуче осуђене на по две године затвора због извођења песме против председника Владимира Путина у Храму Христа Спаситеља у Москви.

После саопштавања пресуде поп краљица позвала је „све оне који воле слободу да осуде ту неправедну казну".

Број коментара 9

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 26. мај 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије