Читај ми!

Одликоване „Бурановске бабушке“

Бакице које су одушевиле свет изводећи веселу нумеру "Party for Everybody" на „Евросонгу“ добиле су орден за ширење угледа и допринос развоју Руске православне цркве. Истом приликом освештан је крст за цркву чију изградњу у свом селу финансирају управо „Бабушке“.

Другопласиране на овогодишњем избору за Песму Евровизије, руске „Бурановске бабушке", добиле су Орден Светог Архангела Михаила, за ширење угледа и допринос развоју Руске православне цркве.

„Бабушкама" је црквени орден уручен у њиховом селу Бураново у руској републици Удмуртији, преноси Верска информативна агенција (ВИА).

Истом приликом освештан је крст уз темељ будућег храма Свете Тројице, чију изградњу финансирају „Бурановске бабушке" својим хонораром са учешћа на такмичењу у Бакуу.

Свечаности је присуствовао и председник Републике Удмуртије Александар Волков.

Храм у Буранову из 1865. године срушиле су 1930. совјетске власти. Село Бураново, удаљено 1.220 километара од Москве, има само три улице и 650 становника.

„Бурановске бабушке" у Удмуртији имају статус „фолклорног колектива".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара