Читај ми!

Mадона ударила на Путина?

Ни концерт у Москви није могао да прође без неког „зачина“. Са бине, Мадона је упутила апел да власти ослободе чланице руске панк групе којима се суди због извођења песме-молитве против Путина. Каква цензура, певачица се меша у унутрашња питања, руга се руским законима, традицији и култури, став верских удружења.

Серија скандала који прате турнеју MDNA добила је нови наставак. После провокације упућене Марин Ле Пен из Тел Авива, показивања груди у Истанбулу, „убијања" играча на наступу у Паризу, 1. августа на ред је дошла Чешка, а сада и Русија.

На Олимпијском стадиону у Москви, пред 80.000 обожавалаца, Мадона је упутила апел у корист три младе рокерке, чланице групе "Pussy Riot" којима се суди због извођења песме-молитве против председника Русије Владимира Путина у Храму Христа Спаситеља у Москви.

„Оне су учиниле нешто храбро. Платиле су цену за тај чин. Молим за слободу Нађе, Катје и Маше", рекла је у уторак увече краљица попа, а њене речи су пропраћене овацијама.

Наступ америчке певачке звезде почео је са три сата закашњења.

Уочи концерта, неколико удружења блиских Руској православној цркви тражило је да се Мадони забрани синоћни концерт у Москви, као и данашњи у Санкт Петербургу.

Удружење православног братства оптужило је певачицу да се „меша у унутрашње ствари земље и руга руским законима, традицији и култури".

Православне организације замерају јој што је назвала „цензуром" случај руске панк групе "Pussy Riot" чијим се чланицама тренутно суди због извођења панк молитве против Путина у највећој православној цркви на свету, у Москви.

Мадона је у изјави за АП рекла да подржава слободу говора и да се нада да ће руске рокерке, којима прети седмогодишња казна затвора због хулиганизма, ускоро бити пуштене на слободу.

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара