Читај ми!

Бренсон води и децу у свемир

Међу првим свемирским туристима „Вирџин галактика“, који ће следеће године током двочасовног лета Земљу гледати са 100 километара удаљености, биће и власник компаније Ричард Бренсон и његова одрасла деца.

Британски милијардер и авантуриста Ричард Бренсон на први свемирски лет своје компаније „Вирџин галактик" планира да поведе своје двоје одрасле деце.

Британски тајкун, власник пословне империје „Вирџин", открио је да ће се њих троје идуће године винути на 100 километара од површине Земље „Свемирском летелицом два", заједно са 120 свемирских туриста који су се пријавили за то двочасовно путовање по цени од по 200.000 долара.

„Идуће године Холи и Сем ће ми се придружити на првом путовању у свемир", открио је Бренсон данас на аеромитингу у Фарнбороу код Лондона.

Компанија „Вирџин" потврдила је да је 529 људи платило за путовање у свемир. То је један више од укупног броја људи који су до сада летели у свемир, почев од првог свемирског путника, совјетског пилота Јурија Гагарина 1961. године.

Будући свемирски туристи имали су данас прилику да виде како изгледа летелица за коју су платили карте.

Показана им је њена реплика, док се права летелица и даље гради у САД, у пустињи Мохаве, у Новом Мексику.

Туристи ће пред пут морати да прођу једнонедељну обуку.

Група „Вирџин" обухвата кабловску телевизију, авио-компаније и нуди услуге у области свемирског туризма.

Представљена је и нова летелица за лансирање малих сателита - „Лончер 1" (LauncherOne) која је много јефитинија од оних које се тренутно могу купити.

Према наводима представника „Вирџин Атлантика", неколико компанија пријавило се за коришћење „Лончера 1" од којих први треба да полети 2016. године, с теретом до 227 килограма.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 03. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије