Читај ми!

Витез Кенет и командирка Кејт

Кенет Брана и Кејт Винслет прикључили су се листи познатих добитника почасти које додељује британска краљица Елизабета II. Глумац и редитељ проглашен је за витеза док је његова колегиница награђена орденом командира Реда Британског царства.

Британски глумац и редитељ Кенет Брана проглашен је за витеза док је његова колегиница, оскаровка Кејт Винслет награђена орденом командира Реда Британског царства које им је доделила краљица Елизабета поводом прославе свог рођендана.

Kако преносе британски медији, певач групе „Тејк дет" (Take That) Гери Барлоу такође је одликован, као и дизајнерка Сара Бартон која је осмислила венчаницу војвоткиње од Кембриџа.

Због доделе титуле витеза 51-годишњи сер Кенет Брана је „почаствован, узбуђен и невероватно срећан", што је поделио са новинарима Би-Би-Сија.

Познат је по својим адаптацијама комада Вилијама Шекспира, али и по улози професора Гилдероја Локхарта у серијалу филмова о Харију Потеру.

Кејт Винслет, 36-годишња добитница Оскара (за улогу у филму Читач из 2009. године) такође је „изненађена и почаствована" одреном.

„Због овога сам поносна што сам Британка", рекла је глумица.

Краљица почасти додељује два пута годишње - на Нову годину и свој рођендан.

Елизабета Друга рођена је 21. априла, али се њен рођендан званично слави 11. јуна.

Изабранике бирају комитети на основу номинација владе и јавности. Већину почасти углавном добијају људи који нису у жижи јавности, махом запослени у индустрији или грађевинском сектору, али се повремено појави и неко познато лице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 18. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара