Модни вечерњи излазак

Њујоршка Недеље моде почела је вечерњим „празником куповине". Продавнице су биле отворене до 11 сати увече, а купци су могли да се друже са звездама шоу-бизниса. Циљ је да се помогне посрнулој модној индустрији. Колекције приказане прве вечери Недеље моде указују на оно чега смо се плашили - осамдесете се враћају на велика врата!

Продавнице у Њујорку биле су претходне вечери потпуно закрчене, док су се купци „лактали" са највећим звездама шоу бизниса.

Фотографи-аматери гурали су се са папарацима да би усликали велике звезде као што су Шарлиз Терон, Дебра Месинг или Викторија Бекам.

Поводом почетка њујоршке Недеље моде организована је манифестација „Модни вечерњи излазак", који је осмислила уредница америчког „Вога" Ана Винтур, а циљ је подршка посрнулој модној индустрији.

Само у Њујорку у модној индустрији је, посредно или непосредно, запослено око 175. 000 људи.

Продавнице су биле отворене до 23 сата, а вече је по свему било несвакидашње.

Тако је чувени дизајнер ципела Стјуарт Вајцман играо је стони тенис са муштеријама у својој продавници, а близнакиње Олсен, Мери Кејт и Ешли, служиле су коктеле у луксузној робној кући „Бергдорф Гудман".

Чувена тв куварица Падма Лакшми (иначе бивша жена Саламана Рушдија), била је „судија" у кулинарском окршају модних дизајнера.

Лифт у „Бергдорф Гудману" био је закрчен женама у коктел-хаљинама, које су покушавале да се пробију до својих омиљених звезда и модних икона.

Испред чувене драгуљарнице „Тифани" служила се кафа, а унутра су уредници магазина нудили модне савете посетиоцима.

Најпознатији стилисти су широм Њујорка помагали купцима да одаберу најприкладнију одећу, а врхунски шминкери им показивали како да истакну оно најбоље на свом лицу.

Глумица Дебра Месинг прошетала је градом руку под руку са креатором Мајклом Корсом, Шарлиз Терон појавила се у Диоровој радњи, а Оскар де ла Рента давао је аутограме верним муштеријама.

Неке од најпознатијих светских манекенки, бивших и садашњих, подржале су ову акцију и појавиле су се на групној фотографији коју је снимио Патрик Демаршеље.

То је био само почетак модног лудила које је захватило Њујорк.

Прве вечери Недеље моде Макс Азриа је представио своју колекцију за пролеће/лето 2010. за BCBG, рокерка Гвен Стефани за L.A.M.B. и Тија Ћибани за Ports 1961.

Своје колекције су представили и дизајнери Џени Кејн и Мајкл Ејнџел.

Оно што је приказано прве вечери потврђује оно што су познаваоци моде и предвидели пре почетка њујоршке Недеље моде - враћа се мода осамдесетих.

Многи би рекли - нажалост. Та деценија је већини остала у сећању по сјајној музици и језивој моди.

Вратиле су се дречаве боје, надајмо се да се неће вратити мини вал и гигантске нараменице. Не морате да следите баш све што дизајнери предлажу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво